Fyrst Rainiers luksusbåt til salgs

Riva lager noen verdens mest eksklusive båter, og nå er en med fyrstelig historie til salgs.

 • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Skal man ha en båt som hever seg betraktelig over den gjengse båtparken kommer det en enestående sjanse til neste helg.

På en auksjon i Monaco skal nemlig Fyrst Rainiers (1923 - 2005) Riva Tritone selges. Rainier fikk denne båten i 1958, som en gave fra en italienske industrimagnat.

Fyrsten av Monaco hadde to år tidligere giftet seg med den amerikanske filmstjernen Grace Kelly, og Rainier var selv en pasjonert båtmann.

Tritone var den største og mest eksklusive modellen Riva lagde på den tiden, og akkurat denne båten var i tillegg spesialdesignet med en rød og hvit stripe i vannlinjen, fargene i Monacos flagg.

(saken fortsetter under bildet)

FYRSTELIG: Båten leveres med riktig flagg.

Ifølge RM Auctions sin pressemelding kom gaven overraskende på Rainier. Båten ble raskt et vanlig syn i farvannet rundt fyrstedømmet. Når den ikke var i bruk ble den vedlikeholdt ved deres marina ved foten av fjellet under residensen til Grimaldi-familien.

Velholdt

I 1958 skal Rainier ha invitert Carlo Riva, mannen bak Riva-båtene, til sin bursdag. Rett og slett fordi han likte båten så godt. De skal så ha utviklet et nært vennskap, og Riva fikk lov til å bruke båttunnelen til Monaco Boat Service som lagringsplass. Noe som ble sett på som et stort privilegium, da båtplasser i Monacos havn er eksepsjonelt kostbare.

Riva Tritone ble bygget mellom 1950 og 1966, totalt i 257 eksemplarer, Rainiers var nummer 62. Frem til Aquarama-modellen kom i 1962 var det den største og mest eksklusive båten fra den italienske båtbyggeren.

Tritone er laget i mahogni og er rett under åtte meter lang. Vekten er fire tonn og Rainiers båt er utstyrt med to 175 hestekrefters Chris-Craft motorer, toppfarten er 37 knop.

Rainier byttet etterhvert ut Triton-en med en mindre Riva Junior, som ble brukt til kortere båtturer og vannskikjøring med barna. Neste eier av båten beholdt plassen i Monaco Boat Servic, som tok seg av båten i en årrekke.

Dagens eier har restaurert den fullstendig, slik at den nå er tilbake i sin opprinnelige form.

Prisestimatet er satt til mellom 2,9 og 4,1 millioner kroner.

Les også:

Verdens største James Bond-samling til salgsDenne leiligheten koster 2,3 milliarderGlemte luksusbåt - må betale to års båtplass

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

 1. Bilauksjon med rekordomsetning

 2. Betalt innhold

  15 råd for et vellykket båtkjøp

 3. Betalt innhold

  Kjendisenes elleville padel-satsing: Skal investere 500 millioner - minst

 4. Betalt innhold

  En kjøpers guide til verdens dyreste eiendomsmarked

 5. Betalt innhold

  Kinas superrike kjøper ikke superyachter