SAS kansellerer nye fly tirsdag

Svenske piloter streiker fortsatt.

STREIKERAMMES: SAS opplyser at ni flyavganger mellom Norge og Sverige kanselleres tirsdag som følge av den svenske pilotstreiken.
Publisert:

Det gjør at SAS har besluttet å innstille alle fly som betjenes av svenske piloter også tirsdag.

Mandag ble ni SAS-flyginger mellom Oslo og Stockholm kansellert. Det er de samme ni flygingene som kanselleres tirsdag, opplyser SAS til E24.

Fly med norske og danske piloter bak spakene rammes ikke. Det gjør at åtte flyginger mellom Norge og Sverige går som normalt tirsdag.

Les også

SAS-streiken i Sverige fortsetter

Rammer kun Sverige-ruter

Alle flyginger fra Norge til andre land enn Sverige vil også gå som normalt.

– Det er fortsatt slik at Norge kun i begrenset grad påvirkes av konflikten i Sverige, sier SAS-informasjonssjef Knut Morten Johansen til E24.

Han fremholder at passasjerene som er rammet blir godt ivaretatt:

– Vi har fått booket om mange reisende til senere avganger, og en del flyr også via andre destinasjoner, i tillegg til å benytte seg av bakketransport som tog, buss og bil, sier Johansen.

Stadig flere innstilte fly

I Sverige rammer pilotstreiken stadig hardere. Tirsdag er ikke mindre enn 240 SAS-avganger innstilt, noe som påvirker 25.500 reisende.

Antallet rammede flyginger har økt jevnt fra 159 på lørdag til 220 på søndag, 230 på mandag, og altså nå ytterligere ti på tirsdag.

Svensk pilotforening tok fredag kveld ut 400 SAS-flygere med base på Arlanda utenfor Stockholm i streik. De streikende pilotene flyr alle kortdistanseruter.

Flygerne krever blant annet tryggere ansettelsesvilkår og høyere lønn, og var ikke fornøyd med arbeidsgivers tilbud.

Les også

Svensk SAS-streik rammer titusenvis av passasjerer: 12 Oslo-fly innstilles

– Har gjort alt vi kunne

I en uttalelse mandag sier SAS-kommunikasjonsdirektør Karin Nyman at de har gjort «alt vi kunne» for å unngå de siste dagenes situasjon.

Jeg beklager inderlig til alle våre kunder for at våre svenske piloter har valgt å streike. Det går ut over våre reisende, som er en uskyldig tredje part i denne konflikten, uttaler Nyman, og fortsetter:

– Vi har gjort alt vi kunne for å unngå en streik, men vi har dessverre ikke klart å bli enig med de svenske pilotene.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om