Steen&Strøm-eiere tynges av gjeld

Nå skal småbarnsmødre redde selskapet bak landets mest luksuriøse kjøpesentre.

MENNENE BAK LUKSUSSENTRENE: Carl Erik Krefting (t.h) og Runar Vatne bygger i disse dager opp en ammekrok på 100 kvadratmeter på Steen&Strøm.
  • E24
Publisert:

Søylen Næringseiendom har satset stort og glamourøst ved Karl Johan i Oslo, hvor de eier både Steen&Strøm, Eger og Posthallen.

Rentekostnadene var i 2012 på 150 millioner kroner. Samtidig var driftresultatet før verdijustering og salgskostnader 110 millioner kroner, melder Dagens Næringsliv.

Til avisen bekrefter selskapet at de ikke er spesielt likvide.

- Definitivt ikke. Vi visste det ville bli et par år som ville bli tøffe. Du kan gjerne si at da vi kjøpte Steen&Strøm så strakk vi strikken veldig langt. Det var vi oppmerksomme på da vi skrev under på kontrakten, så starter vi prosessen med å selge ut ikke-strategisk eiendommer, sier Carl Erik Krefting.

Han eier 40 prosent av Søylen eiendom. Runar Vatne har 40 prosent og Hans-Petter Kronstad har 20 prosent av selskapet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

CELEBER DUO: Morten Harket og skuespiller Pia Tjelta sang duett under åpningen av kjøpesenteret Eger Karl Johan i 2009.

100 kvadratmeter ammekrok

Søylen kjøpte Steen&Strøm i 2011 av Storebrand. Prisen var en milliard kroner. Da sa krefting at profilen skulle bli mer for folk flest og ikke snevert high end.

Nå pusses tradisjonsrike Steen&Strøm opp for 250 millioner kroner.

Blant annet bygges det ammekrok på 100 kvadratmeter, her skal også barnepass bli mulig etter hvert. Videre skal femte etasje bli en ren barneetasje med merker som Ralph Lauren.

- Vi ser at unge mødre i større grad har tid til å handle enn mange andre yrkesgrupper har. Etter hvert som barna vokser trenger de mer klær, og det gjør også mødrene. Og hvis de først trives et sted så vil de komme tilbake. De viktigste kundene vi har er unge mødre, sier Krefting til Dagens Næringsliv.

Nøkkeltall

Søylen omsatte i fjor for 252,4 millioner kroner, opp 26 prosent fra 2011. Driftsresultatet endte på 250,6 millioner kroner, ned 11,7 prosent fra 2011.

LES MER:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Selger til Madison

  2. Selger motestrøk med milliardgevinst

  3. Mener Stortinget skaper et «dødt» Oslo sentrum

  4. Steen&Strøm-eier selger bygg til London-fond

  5. Betalt innhold

    Dette er amerikanerne som vil kjøpe seg inn i Barcode