Norges dyreste penthouse-leilighet solgt

Etter over ett år på markedet har en ukjent kjøper bladd opp rundt 50 millioner kroner for å bo i leiligheten på spissen av Tjuvholmen.

UTSIKT OVER OSLOFJORDEN: I salgsannonsen beskrives følelsen av å bo i penthouse-leiligheten som «følelsen av å bo i en villa på byens tak». Bildet gjengis med tillatelse fra megler.
Publisert:

Leiligheten ble lagt ut i det åpne markedet for over ett år siden, og er blitt tatt av og på markedet flere ganger.

Med en prislapp på 50 millioner kroner var penthouse-leiligheten på Dyna Brygge blant de tre dyreste eiendommene i Norge. Denne uken ble den 295 kvadratmeter store leiligheten solgt til en ukjent kjøper.

– Salgsprisen er ikke langt unna prisantydning, sier eiendomsmegler Ragnhild Misvær Stenbeck i Privatmegleren til E24.

Les også

Nordea øker boliglånsrenten

– Finnes ikke noe tilsvarende i markedet

Det koster å bo i Norges dyreste leilighetsstrøk. Kjøperen har punget ut omtrent 170.000 kroner per kvadratmeter for leiligheten som ikke har vært solgt tidligere eller bebodd.

Kjøper kan boltre seg i én av Tjuvholmens største leiligheter med tre soverom, tre bad, og en stue og kjøkken på totalt 120 kvadratmeter. Hvis man vil ta fjordutsikten i øyesyn utendørs kan kjøperen velge mellom tre balkonger og en takterrasse med løfte om sol fra formiddag til kveld.

Leiligheten ligger i syvende etasje, og var opprinnelig to separate leiligheter.

– Alle leilighetene i prosjektet på Tjuvholmen har veldig høy kvalitet sammenlignet med andre prosjekter. Det som er unikt med denne er at det er en stor leilighet med stor takterrasse og flere balkonger. Den ligger ytterst på Tjuvholmen og du føler at du står med tærne i vannet her. Det finnes ikke noe tilsvarende i markedet å sammenligne med, sier megleren.

Selger er Tjuvholmen KS, som eies av Selvaag Bolig og Aspelin Ramm Gruppen, og leiligheten er tilknyttet det attraktive pluss-konseptet med bemannet resepsjon, trimrom, gjesteleilighet og mer til for beboerne i sameiet.

HØYE FELLESKOSTNADER: Det løper felleskostnader på 16.588 kroner per måned, som blant annet inkluderer fjernvarme, varmtvann og forsikring, for å bo i én av Norges dyreste leiligheter.

Ukjente pengesterke kjøpere

Som E24 tidligere har belyst, er det langt fra obare finanskjendiser som koster på seg leiligheter i den øverste prisklassen.

Det er flere nordmenn enn folk aner som har tjent seg rike og unngått offentlighetens søkelys med midler til å kjøpe landets dyreste boliger, fortalte eiendomsmegler Jon Kvisgaard i Privatmegleren til E24 i fjor.

– Norge har fått en populasjon med svært rike mennesker som kan kjøpe slike boliger, sa han i forbindelse med salget av en Tjuvholmen-leilighet til 52 millioner kroner.

I 2014 var det 3.260 personer i Norge som var oppført med en inntekt over fem millioner, mens i 2010 telte denne inntektsgruppen bare 2.200 personer.

Se E24-grafikken: Dette er «de usynlige» rike – Norges ukjente maktelite? Se hvem de er, og hva de tjente i 2014

– Overraskende hvor mange som har mulighet

Misvær Stenbeck stiller seg bak oppfatningen av at det har vokst frem en stor gruppe pengesterke kjøpere som opererer i det øverste prissjiktet.

– Det vi har sett i forbindelse med alle leilighetene vi har solgt på Tjuvholmen, er at det overraskende hvor mange som har mulighet til å bruke mye penger på bolig. Da snakker jeg absolutt i høyprissegmentet.

– Dette er mennesker som ikke er veldig profilerte. De har bestemt seg på forhånd og velger å betale mye for en leilighet i et område som var ukjent for mange i starten.

– Tjuvholmen var som bydel var et forholdsvis ubeskrevet blad, og interessen for området er interessant. Jeg tar av meg hatten for de første som flytter til et slikt område.

Misvær Stenbeck beskriver markedet i øvre sjikt som selektivt.

– Prisen må henge på greip i forhold til objektet man skal selge. Disse kundene kan markedet like godt som de som operer som profesjonelle.

MASTER BEDROOM: Det store soverommet har fjordutsikt, og tilknyttet soverommet er et bad. Bildet gjengis med tillatelse fra megler.

For ordens skyld: E24 er eid av VG, som er et selskap i Schibsted-konsernet. Finn.no er også eid av Schibsted.

Les også

Villa til 15 mill. gikk i løpet av én uke

Les også

Ser salgsboom for luksusboliger

Les også

Rift om fjellhyttene

Publisert: