Finn billigste familieabonnement

Mobilselskapenes familieabonnement har blitt enda litt billigere. Men gratis er det ikke. Sjekk hvilket selskap som er billigst for deg og din familie.

IKKE GRATIS: Etableringsavgiftene på familieabonnementer kan være høye. Det betyr at det ikke er gratis å ringe til mamma. Foto: Scanpix.
Publisert:

Dine Penger følger mobilmarkedet. Tidligere denne uken skrev vi om den siste tidens

priskrig mellom One Call og Nutel

. Vi har også en rekke ganger skrevet om de ulike familieabonnementene som tilbys.

Telenor har satt ned prisene

Prisene på familieabonnementene har ikke endret seg særlig de siste ukene. Telenor er unntaket. Selskapet har redusert prisene på abonnementene sine, og dermed kommer telegiganten bedre ut enn tidligere.
NetCom og Tele2 spanderer nå etableringsavgiften på noen av sine abonnement ut desember.

Ikke alltid gratis å ringe gratis

Selv om teleselskapene sier det er gratis å ringe til de andre familiemedlemmene, er det ikke alltid det er helt gratis.
Både Ventelo og Tele2s familiemedlemmer må betale startavgiften, mens NetComs og Telenors familiemedlemmer slipper denne.
Chess sine familiemedlemmer slipper også unna startavgiften, men hvert familiemedlem må betale en månedsavgift på 25 kroner.

Billig?

Ikke glem etableringsavgiften for familieabonnementene! Må hvert familiemedlem betale 200 kroner for å knytte seg til teleselskapet, må man ringe ganske mye til hverandre før man har tjent inn etableringsgebyrene.

Kjernefamilien

Vår eksempel-familie består av far, mor, datter og sønn. Vi ser for oss at 35% av fars, 60% av mors, 40% av datterens og 70% av sønnens samtaler går til familien. Vi har brukt telepriser.no for å finne ut hvilket mobilabonnement som er gunstigst for de fire hos de fire operatørene.

Slik ringer vår familie i måneden

Abonnementene Tele2 Scrach, NetCom Kontant og Telenor Kort&Kontant har to ulike minuttspriser avhengig av hvem du ringer til. Minuttprisen vi har brukt i vår sammenlikning er et snitt av de to forskjellige minuttprisene.

*NetCom SmartTalk har en minimumsfakturering på 99 kroner i måneden. Tele2Champion har en minimumsfakturering på 69 kroner i måneden.

Ikke helt gratis

Har hele familien allerede et Telenor-, NetCom-, Ventelo- eller Tele2-abonnement, er det penger på å spare å knytte seg til familieabonnementene.
Har ingen, eller bare noen i familien abonnement hos Telenor, NetCom, eller Tele2, bør ikke familien bytte mobiloperatør ukritisk. Grunnen er etableringsavgiftene.

Billigst, men høye etableringsavgifter

Hvis ingen i familien er Telenor-abonnenter, koster det 699 kroner i etableringsavgifter å knytte seg til Telenor, for de abonnementer som er gunstigst for våre familiemedlemmer.
Etableringsavgiften for FriFiks-abonnementene er 200 kroner, mens etableringsavgiften for Telenor Kort&Kontant er 99 kroner (50 av disse kronene kan brukes fritt).
Telenors familieabonnenter kan også knytte en fasttelefon til familien, og ringe gratis til hverandre hvis kontantkortene er tomme.

Sparer mest, men er dyrest

Ventelo har gratis etableringsavgift, men har en bindingstid på 12 måneder. Abonnementet Star koster 29 kroner i måneden og Easy koster 9 kroner i måneden. Familien vår har derfor faste avgifter på 76 kroner i måneden.
Sammenligningen viser at vår familie vil spare mest på å knytte seg til familieabonnementet hvis alle har Ventelo-abonnement. Likevel er Ventelo det dyreste alternativet.

Spanderer etableringsavgiften

Er hele familien NetCom-kunder, vil familien spare 158 kroner i måneden. Har ingen i familien NetCom-abonnement fra før, vil det koste familien 198 kroner.
Ut 2006 spanderer NetCom etableringsavgiften på NetCom SmartTalk. Normalt koster det 598 kroner for hele familien å bli NetCom kunder.
NetComs kunder kan også ringe de andre familiemedlemmene hvis kontantkoret er tomt.

Spanderer også etableringsavgiften

Ut året sparer Tele2 spanderer også etableringsavgiften på Tele2 Champion, mens etableringsavgiften for Tele2 Sctrach er på 199 kroner.
Det koster derfor familien 199 kroner å knytte seg til Tele2. Vanligvis ville prisen vært 896 kroner.
Familien sparer derfor rundt 700 kroner på knytte seg til Tele2 før rakettene smeller på nyttårsaften.

ChessFamiliy dyrere

Vår prissammenlikning viser overraskende at vår familie taper på å knytte seg til ChessFamily.
Grunnen til dette er nok at minuttprisen er 34 øre høyere for mor og far og 20 øre høyere for datter og sønn i forhold til deres opprinnelige Chess-abonnementer. I tillegg kommer månedsavgiften på 25 kroner.
Det er kun mor som kommer billigere ut. Det er fordi hele 60% av hennes mobilsamtaler går til familien.
Etableringsavgiften for ChessFamily er på 49 kroner som hvert familiemedlem må betale. Vår familie må derfor ut med 196 kroner, pluss 100 kroner i måneden for å kunne benytte seg av ChessFamily.

VILKÅR:

NetCom Trådløs Familie:

Alle NetCom privat-kunder kan være med i NetCom Trådløs Familie. Det må knyttes fra to til seks medlemmer i løsningen hvor tre kan være kontantkort. En i familien settes som juridisk og økonomisk ansvarlig. Han eller hun må være fylt 25 år. Familiemedlemme behøver ikke å bo på samme adresse.

Kilde: NetCom.no

Tele2 Mobil Familie:

Kan benyttes av alle Tele2kunder med mobilabonnement. Ikke kontantkortkunder. Opp til 6 familiemedlemmer kan legges opp på samme kundeforhold. Et av familiemedlemmene velges som økonomisk og juridisk ansvarlig, slik at dere får kun en faktura tilsendt per familie. Dette familiemedlemmet må være over 25 år. Familiemedlemmene kan bo på ulike steder.

Kilde: Tele2.no

ChessFamily:

Det må være minimum 2, og inntil 5 brukere i en familie. Den i familien som står som juridisk og økonomisk ansvarlig, og mottar faktura, må være fylt 25 år. Ved etablering av ChessFamily betaler dere 49 kroner per bruker i engangsavgift. Dere betaler månedsavgift per bruker og for samtaler utenom ChessFamily-brukerne. Brukerne i ChessFamily kan bo på ulike steder.

Kilde: Chess.no

Telenor FriFamilie:

Det må være minimum 2, og inntil 6 brukere i Telenors FriFamilie. Alle abonementene fra Telenor og djuice. Alle kan ringe hverandre, til og med når med kontantkortet er tomt. Det koster heller ikke noe å ringe til hjemmetelefonen eller til den av dere som har et bedriftsabonnement fra Telenor. Familien får samlefaktura for alle abonnementene som er med i FriFamilie.
Inntil tre kontantkort eller djuice control og ett bedriftsabonnement kan tilknyttes FriFamilie. Hvis dere har Fri-abonnement med inkluderte minutter, bruker dere selvsagt ikke fri-minuttene deres når dere ringer familien.

Kilde: Telenor.no

Ventelo Familie

Hvert abonnement som er inkludert i Ventelo Familie må være et privat abonnement hos Ventelo BlueCom. Maks antall abonnement som kan inngå i Ventelo Familie er:
5 mobilabonnement, 1 fasttelefoniabonnement,1 bredbåndstelefoniabonnement (BluePhone).
Medlemmer av Ventelo Familie kan bo på ulike steder, men fakturaen på medlemmenes abonnement går til den økonomiske og juridiske ansvarlige for Ventelo Familie.

Kilde: Ventelo.no

Publisert:

Her kan du lese mer om