Svakere resultat for Skistar

Samtidig får det svenske selskapet hard konkurranse fra Petter Stordalen.

UTFOR: Skistars resultat er ikke akkurat til å hoppe i taket for.

Kalle Hägglund
  • Thor Arne Brun
  • Gard Sandvig - Estate Nyheter
Publisert:

Svenske Skistar rapporterte et resultat før skatt på 378 millioner svenske kroner for regnskapsårets andre kvartal (desember-februar), mot 425 millioner svenske kroner i tilsvarende kvartal året før.

Utfor

Driftsresultatet var på 391 millioner svenske kroner (435), og nettoresultatet var på 343 millioner (390). Skistar omsatte for 893 millioner svenske kroner (925). Omfanget av forhåndsbookinger for kommende sesong ser imidlertid bra ut. Før sesongen 2012/2013 har Skistar forhåndsbookinger for 50 millioner svenske kroner, som er opp syv prosent sammenlignet med sesongen før.

Les også: Ola Mæle går for alpin storsatsning

Skal oppgradere

Selskapet planlegger investeringer i skianlegg på 140 millioner svenske kroner den kommende vintersesongen. Investeringene inkluderer utskiftninger, kunstsnøanlegg og utvikling av salgssystemer. Beløpet er lavere enn tidligere år, hvor selskapet i gjennomsnitt har brukt 220 millioner svenske kroner per år på tilsvarende investeringer.

Stordalen-konkurranse

Skistar eier blant annet de norske skistedene Hemsedal og Trysil. Det er ventet at Skistar i Norge vil få konkurranse fra det nyetablerte destinasjonsselskapet Alpinco, som Petter Stordalen, far og sønn Buchardt, DNB og det statlige investeringsselskapet Investinor står bak. Alpinco vil i første omgang starte videreutvikling av Hafjell, deretter er det aktuelt å gå inn i andre skisteder i Norge.

Les også: Satser på Park Inn by Radisson

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Coronastengte anlegg halverte omsetningen til Skistar

  2. – Det blir invasjon av svensker

  3. Her tror de at den svake krona vil føre til storinnrykk

  4. Annonsørinnhold

  5. Resultatfall på 48 millioner kroner for Alpinco

  6. Jekker opp heiskortprisene