Stor landsoversikt: Så mye har boligen din økt i verdi

Er du blitt rik på boligen din? Sjekk hvor stor formue du har tjent å eie din bolig de siste ti årene.

HAR DU BLITT RIK? Sjekk prisutviklingen på din bolig i Dine Penger's store oversikt.

  • Maria Lekve
  • Günther Bache
Publisert:

August-tallene fra Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF), Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) og Pöyry, viser som ventet at boligprisene fortsetter oppover.

LES OGSÅ: Boligprisene opp 430 prosent på 20 år

Solid avkastning. Dersom du kjøpte en enebolig i Oslo i 2002 var gjennomsnittlig pris 3,1 millioner kroner for en 150 kvadratmeter stor bolig. I dag er gjennomsnittsprisen steget til 6,1 millioner kroner - tilnærmet en dobling av verdien.

I Stavanger har prisøkningen vært enda sterkere, der har snittprisen på en enebolig steget fra 1,9 millioner kroner i 2002 til 5,0 millioner kroner i 2012.

NB! Dette er snittprisene for Oslo og Stavanger som helhet. Det er store forskjeller fra område til område innenfor storbyene.

LES OGSÅ: «Jeg føler meg som en stor idiot som ikke kjøper leilighet»

SE DEN STORE OVERSIKTEN

OBS! Dette er snittall og kan ikke nødvendigvis overføres til den enkelte bolig. Det er store forskjeller innenfor regioner/byer/bydeler/boligkvalitet.

Store forskjeller. I landet som helhet har prisene vokst mye de siste ti årene. I Norge totalt har snittprisene på eneboliger vokst med 1,4 millioner kroner, 1,5 millioner kroner på delte boliger og 1,3 millioner kroner på leiligheter.

Men det er store forskjeller. Mens boligene i Rogaland har hatt en solid prisutvikling, spesielt i Stavanger og Sandnes, har prisutviklingen i Hedmark fylke vært betydelig mer beskjeden. Her har snittprisen på eneboliger vokst med 701.000 kroner de siste ti årene.

LES OGSÅ:Ny nettside skal hjelpe unge til boligkjøpet

Stavanger-boom. Prisene i Stavanger har økt kraftig de siste ti årene. Her har veksten i snittprisene på eneboliger, delte boliger og leiligheter vært sterkest i landet de siste ti årene.

Dersom du kjøpte en leilighet i Stavager for ti år siden - har du trolig fått en grei avkastning. Her har snittprisen på en leilighet til 70 kvadratmeter økt med 2 millioner kroner.

LES OGSÅ: Enorm verdistigning i boligmarkedet

Falt på Grünerløkka. Det eneste stedet der gjennomsnittprisen viser fall, er bydelen Grünerløkka i Oslo.

Der har snittprisene på delte boliger av størrelsen 115 kvadratmeter falt med 312.000 kroner det siste året. Nå er det ikke flust av delte boliger på Grünerløkka, noe som trolig påvirker statistikken.

LES OGSÅ: Eie eller leie bolig? Kalkulator for å beregne hva som lønner seg!

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Her stiger boligprisene mest

  2. I denne norske byen har boligprisene steget mer enn i Oslo

  3. Sjekk prisutviklingen på boligen din

  4. Annonsørinnhold

  5. Stor landsoversikt: Sjekk boligprisene der du bor

  6. Ny prisrekord i Stockholm