Dette koster internett på påskefjellet

Prisene på mobilt bredbånd varierer kraftig. Vil du koble deg til internett på hytta i påsken, bør du sjekke prisene før du drar.

PÅSKESURFING: Du kan enkelt ta med internett på påskefjellet. Foto: Colourbox.com
Publisert:

Klarer du deg ikke uten internett på hytta i påskedagene trenger det ikke koste deg skjorta. Men du bør tenke igjennom hvor mye du kommer til å surfe før du bestiller abonnement. Overskrider du det du har forhåndsbetalt, blir det fort rådyrt.

telepriser.no

kan du nå enkelt sjekke prisen på mobilt bredbånd. Det er Post- og teletilsynet som står bak nettsiden.

Abonnementsjungel

Tilbyderne på mobilt bredbånd i kalkulatoren er Telenor, Netcom, Tele2, Ice, Chess, NextGenTel og One Call. Til sammen har de seks tilbyderne 18 ulike abonnement som du kan velge blant.
I denne testen har vi kun sammenlignet abonnement som krever USB-modem. Flere av teleoperatørene tilbyr også mobilabonnement som du kan koble deg opp via mobilen. Sjekk eventuelt hva dette koster med ditt mobilabonnement.
Hos Ice kan du velge om du vil ha et USB-modem eller en WLAN-ruter. I denne oversikten er ikke WLAN-routeren til Ice med.

LES OGSÅ:

Dyr kundeservice fra mobil

Seks forbrukere

Dine Penger har lagt inn seks forbruksmønstre i kalkulatoren til telepriser.no.

Lite:

Vi regner med at denne forbrukeren kun bruker det mobile bredbåndet til å sjekke mail og surfe litt på nett. Han eller hun laster ikke ned store vedlegg i mailene. Månedlig forbruk: 500 Mb.

Middels:

Denne forbrukeren sjekker mail, laster ned litt musikk og surfer en del. Månedlig forbruk 1.500 Mb.

Stor:

Denne forbrukeren tenker ikke over hva han eller hun gjør. Laster ned det meste. Månedlig forbruk 4.000 Mb.

Dagtid, kveld og helg

Vi har også forutsatt at tre av forbrukerne surfer 50 prosent av tiden på dagtid (08-17 på hverdager) og 50 prosent på kveldstid og i helgene. (17-08 og helg). De tre andre surfer bare på kveldstid og i helgen.
I kalkulatoren til telepriser.no er eventuelle etableringskostnader delt på 12 og lagt til månedskostnadene. Månedskostnaden inneholder derfor eventuelle faste abonnementsavgifter og forbruk, men ikke prisen på modemet! Prisen på USB-modem varierer fra operatør til operatør.

LES OGSÅ:

Rådyrt å mobilsurfe i utlandet

USB-modemet ikke gratis hos alle

Har du et USB-modem fra før, kan det være du kan bruke dette hos en ny operatør. Sjekk eventuelt med den nye operatøren før du bestiller. Har du ikke USB-modem fra før, varierer prisene på hva det koster. Etter de første 12 månedene er modemet gratis.
Hos NetCom og Telenor er månedspris på USB-modemet 49 kroner. Hos Chess kan du leie det gratis, eller kjøpe det for 589 kroner. Tele2 og Ice krever 1 krone for modemet, mens det er gratis hos OneCall. Hos NextGenTel varierer årsprisen fra 1 - 199 kroner etter hvilket abonnement du velger.
Vi har tatt med de tre abonnementene som kommer best ut i tabellen inkludert etableringskostnader. I tillegg har vi lagt til månedsprisen på modemet.

Prisene er hentet inn 24.mars 2010.

Noen abonnement har månedpris som er fast opp til et visst forbruk. Du bør derfor sjekke betingelsene og prisene på nettsidene til opereatørene for abonnementet før du eventuelt kjøper.
Prisene varierer også om du skal bruke abonnementene på dagtid (mellom 8.00 og 17.00 på hverdager) eller på kveldstid (fra 17.00 til 8.00 på hverdager) og i helgene.
Med kalkulatoren til

telepriser.no

, kan du prøve med ulike forbruk og se hva som passer for deg.

Hva med dekningen?

Hytte-Norge er spredt, så sjekk derfor dekningen til de ulike operatørene før du bestiller mobilt bredbånd.

Her er Telenors dekningskart

Her er NetComs dekningskart

Her er Tele2s deksningskart

Her er Chess' dekningskart

Her er NextGenTel dekningskart

Her er ICEs dekningskart

Publisert:

Her kan du lese mer om