Kjempehopp for Vegard Ulvang

Den tidligere langrennsløperen nesten femdoblet inntektene fra investeringsvirksomheten i fjor, og tok et utbytte på tre millioner kroner.

Etter at karrieren som idrettsutøver tok slutt i 1997, har Ulvang investert i både aksjer, aksje- og obligasjonsfond og en rekke eiendomsselskaper.
  • Ragnild Tiller
Publisert:

Årsregnskapet til Vegard Ulvangs investeringsselskap Kevemo AS viser at fjoråret endte med et årsresultat på 8,5 millioner kroner før skatt, opp fra 1,8 millioner kroner i 2020.

Omsetningen økte fra 2,6 millioner kroner i 2020 til 9,4 millioner kroner i 2021 blant annet på bakgrunn av gevinst tatt fra salg av verdipapirer.

Etter at karrieren som idrettsutøver tok slutt i 1997, har Ulvang investert i både aksjer, aksje- og obligasjonsfond og en rekke eiendomsselskaper. Kevemo AS ble stiftet i 1997 og er heleid av 58-åringen selv.

Øker utbyttet

Profilen tok et utbytte på tre millioner kroner i 2021, opp fra 1,5 millioner kroner i året før.

Resten av overskuddet på 5,5 millioner kroner gikk inn i selskapets egenkapital, mot i overkant av 300.000 kroner i 2020.

Slik har Ulvang fordelt investeringene sine i verdipapirer:

  • Aksjer til en verdi på 19,8 millioner kroner
  • Markedsbaserte aksjer og aksjefond til en verdi på 12,5 millioner kroner
  • Markedsbaserte rentefond verdsatt til 17,3 millioner kroner.

E24 har vært i kontakt med Ulvang, som sier han ikke vil kommentere årsregnskapet.

Går av som leder i FIS

I april i år ble Ulvang erstattet av Guri Knotten som Norges representant langrennskomitéen til det internasjonale skiforbundet (FIS). Ulvang var leder av komitéen mellom 2006 og 2022.

Som langrennsløper tok Vegard Ulvang til sammen 14 OL- og VM-medaljer. I Albertville i 1992, som markerte høydepunktet i karrieren, ble han olympisk mester på 10 km, 30 km og i stafett.

Etter at karrieren som idrettsutøver var over, etablerte han sin egen kleskolleksjon som bærer hans navn. I 2004 solgte han klesmerket til konkurrenten Swix.

Han har vært jevnlig å se på TV-skjermen i programmet «Gutta på tur» sammen med Arne Brimi, Bjørn Dæhlie og Arne Hjeltnes.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Vegard Ulvang

Flere artikler

  1. Tar ut 20 millioner etter første år som sjef i Fredriksen-fond

  2. Aksjesmell for Alexander Kristoff

  3. Therese Johaug økte resultatet i sitt siste år som aktiv skiløper

  4. Carlsen tar 20 millioner i utbytte

  5. Utbyttefest for Morten Hegseth