Ferdig om tre år – solgte nesten halvparten av byggetrinnet på én uke

Gjesteleilighet, kontorlokale og elsykkelgarasje. Men salgsprisen er antagelig utslagsgivende for at kjøperne strømmet til nyboligprosjektet i Nordre Aker, tror megleren. 

250 LEILIGHETER: Det er ikke blitt igangsatt flere nyboliger i Oslo siden 80-tallet, og i 2018 er det ventet fortsatt høy byggeaktivitet. Veidekke vil blant annet sette i gang arbeidet med å føre opp 250 leiligheter ved Storo.
Publisert: Publisert:

Nedenfor Storo-krysset i bydel Nordre Aker i Oslo skal 250 leiligheter bygges av Veidekke, som står på både byggherre- og entreprenørsiden med prosjektet Nygårdskvartalet.

60 leiligheter må selges før spaden kan settes i jorden over sommeren neste år.

Et mål ingen utbyggere i Oslo knyttet særlig bekymringer til for ett år siden, da nyboligsalget var det beste siden 1999 og nyboliglagrene var i ferd med å gå tomme.

I vår snudde oppgangen til nedgang i prisstatistikken for Oslo, og salgstallene for nyboliger begynte å falle kraftig. Prosjektet ble sluppet for salg denne uken, og Veidekke var spent på hvilken interesse som ventet.

Leilighetene er nemlig ikke klare for overtagelse før i fjerde kvartal 2020, altså om tre år. Likevel har 27 av 63 leiligheter i det første byggetrinnet blitt solgt i løpet av én uke.

– Det var mer enn vi hadde forventet. Jeg tenker vi hadde 150 personer innom visningssenteret disse dagene. Interessen er større enn vi hadde forutsett ut ifra hvordan markedet har vært det siste halvåret, sier prosjektmegler i Eiendomsmegler 1, Olav Aune, til E24.

Hold deg oppdatert på boligmarkedet. Last ned minE24 i App Store eller Google Play og bli varslet om siste bolig-tall!

– Prisene tilbake der vi var i 2016

Aune trekker frem flere «fengende» kvaliteter i prosjektet, som sykkelgarasje med ladere, gjesteleiligheter og kontorfasiliteter til beboere som har hjemmekontor.

Prisene ble satt til 2016-nivå og lavere enn kvadratmeterprisen i konkurrerende nyboligprosjekter i nærheten.

– Slik markedet er nå, er vi helt overbevist om at prisen er en viktig faktor. Prisnedgangen i Oslo det siste halvåret har utjevnet mye av den voldsomme prisoppgangen i 2016. Prisene er tilbake der vi var i 2016, og jeg har på følelsen at folk tenker vi er tilbake der vi burde vært nå. At nå er det på tide å kjøpe igjen, sier Aune.

– Vi har på en måte utjevnet den 20-prosentveksten som var litt syk i 2016.

Les også

Nyboligsalget faller kraftig: Kan bety lavere priser på nye boligprosjekter

Leiligheter i første etasje koster fra 76.800 kroner per kvadratmeter, mens de dyreste koster i underkant av 100.000 kroner per kvadratmeter. Til sammenligning koster de billigste Obos-leilighetene på sokkelplan i prosjektet Lillo Gård fra 84.300 kroner per kvadratmeter, ifølge en prisoversikt på Finn. Prosjektet selges i senere byggetrinn, og har til forskjell fra Nygårdskvartalet leiligheter klare for overtagelse allerede i slutten av 2018.

– Vi har sett på de aller billigste i området de siste to årene og sammenlignet prisnivået. Da ser vi at vi kommer gunstig ut. Veidekke har også jobbet internt med entreprenøren for å finne byggemetoder som kan være rimeligere. I dagens marked er man kanskje også fornøyd med litt mindre marginer for å holde hjulene i gang, sier Aune.

Blir neppe dyrere med det første

Nye tall fra Boligprodusentenes Forening torsdag viser at salget av nyboliger har falt med 35 prosent i årets tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor.

Makroøkonom Nejra Macic i Prognosesenteret fortalte tidligere denne uken at boligbyggerne har litt å gå på prismessig etter gode fortjenester i 2016 og 2017.

– Det virker lite sannsynlig at prisene på prosjekter som allerede ligger ute skal settes ned, men prosjekter som legges ut for salg fra nå av og fremover kan få lavere kvadratmeterpris, sa Macic til E24.

Samtidig har prisene på brukte boliger falt over hele landet den siste måneden. I Oslo har prisene falt siden i vår og er ned 7,5 prosent sesongjustert siden i mai.

Les også

Boligprisene i Oslo ned 1,0 prosent

Så lenge nyboligprosjektene treffer i pris og har fengende elementer, som felles kontorlokaler og gjesteleiligheter, kommer kjøperne, tror Aune i Eiendomsmegler 1.

– Vi opplever at det er stor aktivitet i nyboligmarkedet, men avisene og media har trukket frem prosjekter som ikke har vært heldige i starten. Det viser at folk er selektive. Du kan ikke slenge ut hva som helst. Folk er godt orientert.

– Hvordan vil dere prise neste byggetrinn?

– Det er viktig å selge 60 boliger for å komme i gang. Jeg ser ikke for meg prisøkning før vi har solgt det antallet vi trenger, sier han.

Les også

Får ikke solgt luksusleiligheter i Stockholm

Les også

SSB: Boligprisene falt i alle de store byene i tredje kvartal

Les også

Nyboligsalget fortsetter å falle kraftig

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om