Nektet USAs president å bo på New Yorks mest kjente hotell

Da president Barack Obama besøkte New York i helgen, ble foten satt ned for at han skulle bo på ærverdige Waldorf Astoria – hvor amerikanske presidenter på Manhattan-besøk som regel pleier å overnatte

SPIONASJEREDD: Barack Obama fikk ikke bo på Waldorf Astoria, hvor presidentene vanligvis bor, under sitt nylige New York-besøk. Hotellet er kjøpt opp av kinesere.
Publisert:

Det var Secret Service som sa nei – av frykt for spionasje, etter at det verdenskjente hotellet nylig ble solgt til Kina.

Internasjonale næringslivstopper har i mange år blitt advart om å diskutere konfidensiell informasjon ved blant annet russiske, franske og kinesiske hotellkjeder, skriver både Fortune Magazine og nyhetsbyrået AP.

Les også

Iran-avtalen oversendt til Kongressen

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken i Norge.

LANDEMERKE: Waldorf Astoria-hotellet er et symbol på New York.

Avisen skriver at presidenten var i New York i helgen for å samle inn penger til Demokrtatene, samt at han var «turist» og dro på musikal og restaurantbesøk med en av døtrene sine.

Les også

Snowden: En NSA-ansatt kan få tak i hvem som helst sine e-poster

Det har vært vanlig siden 1930-tallet at presidenter på besøk i New York har bodd på det kjente hotellet med utsikt over Central Park.

Det historiske hotellet er i seg selv et symbol på New York.

I motsetning til tidligere besøk i byen fikk altså ikke Obama bo på Waldorf Astoria-hotellet denne gangen.

Det drives av den amerikanske Hilton-kjeden, men ble solgt til det kinesiske forsikringsselskapet Anbang Insurance Corp. i fjor, for rekordhøye 1,95 milliarder dollar, melder Dagens Næringsliv.

Publisert: