BOLIG MARKEDET: Tungsolgte luksusboliger

Salget av luksusboliger går tregt og meglere må kutte prisen på de dyreste boligene.

DÅRLIG MARKED: Ingen har lagt inn bud på advokat Ole Lunds luksusbolig på Aker Brygge.
Publisert:

På Finn.no ligger det 112 objekter til en prisantydning på 10 millioner kroner eller mer, men salget går ikke akkurat strålende.

I september 2009 la eiendomsinvestor Terje Selvig ut boligen i Gråkamveien i Oslo med en prisantydning på 38 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Den fikk status som den dyreste boligen på nettstedet, men salg ble det ikke.

Priskutt på 8 millioner

Nå er den tilbake igjen på nettstedet etter en pause, med en prisantydning til 30 millioner kroner.

Det er ikke alle som kan betale 30 millioner, men Anders Langtind i Privatmegleren hevder å hatt stor pågang den siste uken.

- Det er en snever målgruppe som kan betale 30 millioner. Men nå løsner det skikkelig, sier Langtind til Finansavisen.

Megleren har hatt tre privatvisninger siden tirsdag, og onsdag neste uke flyr en familie inn fra Tyskland for å se på boligen, skriver Finansavisen.

Den nest dyreste leiligheten på Finn.no er en bolig på Nesøya. Den har vært ute siden påske og har en prisantydning på 28 millioner kroner.

På tredjeplass ligger Aker Brygge-leiligheten til høyesterettsadvokaten Ole Lund, den ble lagt ut i mars til 27 millioner kroner og status er fortsatt usolgt.

45 millioner kroner

Norges dyreste leilighet derimot ligger ikke på Finn.no, men er kun tilgjengelig gjennom en markedspakke som selger Sten Ture Jensen selv har stått bak.

Den tidligere mykpornokongen har flyttet til Thailand og trenger derfor ikke luksusleiligheten på Aker Brygge.

- Jeg har min business i Norge og Thailand. Jeg har gjort Thailand til min hovedbase og har ikke behov for en leilighet som dette de få dagene jeg er i Norge hvert år, sa Jensen.

Han kjøpte gigantleiligheten for 13,5 millioner kroner i 1999 av teppekongen Mahmoud Maktabi. Prisantydningen er satt til 45 millioner kroner.

Les også: Sten Ture Jensen selger leilighet til rekordpris på Aker Brygge

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om