Stabil prisutvikling på borettslagsleiligheter

Etter et par måneder med prisfall stabiliserte prisene seg på borettslagsleiligheter seg den siste måneden. Positivt, mener eiendomsmeglerfirma.

STABILE PRISER: Prisene på borettslagsleiligheter steg med marginale 0,1 prosent fra oktober til november. Her er Raadhushaven borettslag i Drammen sentrum avbildet.

Jan Ovind
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Prisen på omsatte borettslagsleiligheter falt med 0,1 prosent fra oktober til november. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen steg i samme periode til 27.903 kroner.

Det viser nye tall fra Garanti Eiendomsmegling.

Sammenlignet med november i fjor er prisene nå 5,3 prosent høyere på borettslagsleiligheter.

Stein Drogseth

Garanti Eiendomsmegling

- Etter prisnedgang de siste par månedene er prisene stabile fra oktober til november. Dette er positivt og en indikasjon på at vi ikke er inne i en boligboble. Befolkningsvekst, lav nybygging og fortsatt lave renter understøtter dette, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling, i en pressemelding.

Antallet budgivere per borettslagsleilighet som ble solgt falt med 0,1 til 1,7 per bolig. Det er 0,3 lavere enn for ett år siden.

Tallene fra Garanti kommer rett før boligprisstatistikken for hele boligmarkedet for november offentliggjøres mandag klokken 11.00. E24 dekker som vanlig offentliggjøringen.

Den samlede boligprisstatistikken fra Eiendomsmeglerforetakenes forening viste et prisfall på 1,5 prosent i oktober. Den sesongjusterte nedgangen lå på 0,8 prosent.

Fra oktober til i fjor til oktober i år steg prisene med 1,3 prosent, som var den laveste prisveksten på ti år, hvis man ser bort fra finanskriseårene 2008 og 2009.

Les også

Selvaag presser entreprenørene: - Prisene må ned til 2007-nivåSelvaag solgte mindre - men flere spader gikk i jorden«Ola og Kari» venter stabilt boligmarkedNorske bedrifter ser mørkt på 2014: Varsler bråstopp for norsk økonomiMener boligkjøpere kan miste «alt» i innbyttegaranti

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Prisfall for borettslagsleiligheter i september

  2. Borettslagsleiligheter steg i januar

  3. - Motstridene meldinger i mediagir utslag i lavere priser

  4. Boligprisene fortsetter å falle i november: Leiligheter og rekkehus faller mest

  5. Prisoppgang på borettslag i juli