Storkonkurs i eiendom

Utbyggingsprosjekter stanses.

NY KONKURS: I hus- og hytteprodusenten Setskog Hus og Hytter AS.
Publisert:

Hus- og hytteprodusenten Setskog Hus og Hytter AS er konkurs. Dette innebærer at 48 ansatte mister jobben, i tillegg til at flere byggeprosjekter stanses med umiddelbar virkning.

Blant byggearbeider som nå er stanset, er leilighetsprosjektene Festningsåsen Panorama på Bjørkelangen og Stasjonstomta på Hemnes.

E24 BEDRIFT: Sjekk tallene til selskapet her

Tom kasse
- Vi har vært igjennom en betydelig opprydding i selskapet, men nå hadde vi ingen annen mulighet enn å melde oppbud. For å drive videre var vi avhengig av betydelig kapitaltilførsel fra eierne. Det var det imidlertid ikke mulig å få til, sier daglig leder i Setskog Hus og Hytter AS, Hogne Røisheim til Romerikes Blad.

Siden 2008 har selskapet solgt hus og hytter for nærmere 300 millioner kroner. I 2011 fikk selskapet et underskudd på 37 millioner kroner av en omsetning på 48 millioner kroner.

- Vi fikk et betydelig underskudd også i 2012, sier Røisheim.

E24 BEDRIFT: Se oversikt over nye konkurser

Lite verdier igjen

Indre Akershus Blad skriver at Høland og Setskog Sparebank, Blaker Sparebank og Maxbo Skansen er selskapets største kreditorer. De står ifølge bostyrer Ole Jon Halvorsen i fare for å «gå på en kjempesmell».

- Av det vi har gjennomgått til nå ser det ikke ut til at det er frie aktiva av særlig størrelse i boet, sier han til avisen.

Det som står igjen i selskapet skal kun være et beskjedent varelager og kjøretøyer uten stor verdi.

- De står i underbalanse med såpass mye. Det som eventuelt måtte være igjen av utestående fordringer og varelager går til panthaver, sier han.

Størrelsen på den samlede gjelden vil avdekkes ved første skiftesamling 16.september.

LES OGSÅ:

Les flere nyheter om eiendom på Estate Nyheter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om