Oslo-leilighet gikk 1,45 mill. over takst

– Selger sitter igjen med en følelse av å ha vunnet i Lotto, sier megleren. Se bilder av leiligheten i billedkarusellen øverst.

  • Astrid Dalen
Publisert: Publisert:

Det går unna på boligmarkedet om dagen, ikke minst i hovedstaden hvor DNB Eiendoms regionsjef for Oslo nylig kunne fortelle at åtte av ti boliger gikk over prisantydning.

Én av boligene som har blitt solgt for langt over prisantydning i senere tid, er en 110 kvadratmeter stor leilighet i Gamlebyen.

Både takst og prisantydning var på 3,8 millioner kroner, men tirsdag kveld ble leiligheten solgt for 5,25 millioner – altså hele 1,45 millioner over takst.

Les også

Boligprisene steg i januar

– Feil satt prisantydning

Den endelige salgssummen kom overraskende på både selger, takstmann og megler.

Megler og daglig leder i iHUS, Thor-Runar Johansen.

- Dette var overhodet ikke en bevisst lavt satt prisantydning, men den var jo åpenbart satt for lavt når vi i ettertid ser hva som ble oppnådd, forteller megler og daglig leder i iHUS, Thor-Runar Johansen.

Megleren nevner flere årsaker til at takstmann og megler kan ha bommet i dette tilfellet.

Riktignok er den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i bydel Gamle Oslo på drøyt 50.000 kroner, og en prisantydning på 3,8 millioner kroner betyr en kvadratmeterpris på 38.000.

Nært buss og tog

– Men på store objekter blir det vanskelig å bruke kvadratmeterpris for å sette prisantydning. I dette området selges det hovedsakelig små boliger, og det gjør at snittprisen per kvadrat blir høyere, sier Johansen.

Takstmannen tok også mye hensyn til at en loftsleilighet på 105 kvadratmeter i samme bygård ble solgt for 4,2 millioner ikke så lenge før tirsdagens salg. Denne leiligheten skal også ha vært i bedre stand enn den som ble solgt nå.

– Og ved å bruke den som referanse, så virket en prisantydning på 3,8 riktig. Videre går det henholdsvis buss og tog nært inntil på begge sider av leiligheten, forteller Johansen.

Les også

Har kun laget 80 boligsalgsrapporter siden nyttår: – Klart det er lite

Nærmere 70 på liste

Han legger til at selger også hadde hatt flere meglere inne for prisvurdering, og at de også hadde vurdert leiligheten til rundt fire millioner kroner.

Støy fra buss og tog var åpenbart ikke nok til å skremme potensielle kjøpere på jakt etter en stor leilighet til en grei pris sentralt i Oslo. Totalt var det cirka. 150 personer innom på visning i løpet av to dager, og nærmere 70 valgte å skrive seg på meglerens liste.

– Vi ble rett og slett overrasket alle sammen, og selger sitter nok igjen med en følelse av å ha vunnet i Lotto, avslutter Johansen.

PS! boligprisstatistikken for januar kom i dag. Den viste en sesongjustert prisoppgang på 0,6 prosent - og at det aldri har blitt solgt så mange boliger i en januarmåned tidligere.

Les også

Oppussingsobjekt solgt 3,1 mill. over takst: – Det var ellevilt

Les også

Flytt hit og få tidenes laveste rente i Norge

Les også

Her får du leilighet nesten uten egenkapital

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Nei, alt går ikke over takst i boligmarkedet!

  2. Her prises en leilighet 510.000 kroner under takst

  3. Boliger selges millioner over takst: Varsler nye lokkepris-kontroller

  4. For tre år siden måtte du ut for å gå på do. Nå har leiligheten satt prisrekord

  5. – Har aldri opplevd noe lignende