Overtar et av Bergens eldste hotell

Scandic Hotels overtar driften for Hotell Norge i Bergen og skal renovere for 250 millioner kroner.

BERGENS ELDSTE: Scandic Hotels overtar driften av Hotell Norge, et av Bergens eldste hoteller.

  • Sindre Blicher Larsen
Publisert:

Torsdag morgen ble det kjent at Scandic Norge overtar Hotell Norge i Bergen, et av byens eldste hoteller.

– Dette er en stor dag for Scandic, og Hotel Norge blir et verdifullt tilskudd til Scandic, sier administrerende direktør ved Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

SER FREM TIL: Styreleder i Hotell Norge Holding Da, Geir Hove (til venstre) ser frem til å jobbe sammen med Scandic Hotels for å gjøre Hotel Norge til et av Norges flotteste hoteller. Fra venstre: Geir Hove, Svein Arild Steen-Mevold og Endre Glastad

Overtar driften

Scandic Norge tar over driften av hotellet i september 2016, Hotell Norge Holding DA kommer fortsatt til å eie hotellet. Totalrenovering av hotellet begynner rett etter at Scandic overtar driften.

– Sammen med eierne skal vi bruke rundt 250 millioner kroner på å gjøre hotellet til et av de flotteste i Norge. Det har vært et flaggskip før, og nå skal det bli det igjen, sier Steen-Mevold.

Hotellet vil bli renovert i moduler, slik at hotellet vil være åpent under hele renoveringsperioden, som forventes å være ferdig til høsten 2017.

Les også

Stordalen: – Vi risikerer å bli et land av filialer eid av utlendinger

Ikke bekymret for hotellnæringen

I forrige uke slo Petter Stordalen alarm og sa at hotellnæringen i Stavanger merket krisen sterkt, og proklamerte at «blodet renner i gatene i Stavanger nå». Steen-Mevold er enig i at besøkstall i Stavanger har falt en del, men har ikke den samme bekymringen for Bergen.

– Det har vært en liten nedgang i Bergen også, men den har ikke vært like kraftig som Stavanger. Næringslivet i Bergen er mer variert og er ikke like avhengig av oljebransjen som Stavanger sier Steen-Mevold.

Bergen har i lang tid vært et møtested og en hub for næringslivet både nasjonalt og internasjonalt. Hvis Stavanger skal komme seg opp og tilbake til den tidligere normalen, må de satse mer på mangfold.

– Stavanger har begynt å få litt mer mangfold med ting som sandvolleyballturneringen og Gladmat festivalen, men har fortsatt et stykke igjen før de er tilbake til normalen, avslutter Steen-Mevold.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. 200 ansatte mister jobben når Scandic tar over Hotel Norge

  2. Scandic-sjef om «moroskatten»: – Unødvendig byrde på hotellnæringen

  3. Scandic hotels overtar Grand Hotel i Oslo

  4. – Synd at det her dras så langt

  5. Kommunen vil ha inntekter fra Nordkapp-platået