Kjøpt for 21,75 millioner kroner i 2011 – selger nå for 70 millioner

Natt til tirsdag fikk det åpne markedet en ny pristopp med Uranienborg Terrasse 18 i Oslo til 70 millioner kroner. 

NORGES DYRESTE TIL SALGS AKKURAT NÅ: Uranienborg terrasse 18 ligger i én av Oslos dyreste gater, og er priset til 70 millioner kroner.
  • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

I mai 2011 kjøpte Helen Holding AS, hvor Roger Sørum er største aksjonær, eiendommen for 21,75 millioner kroner, ifølge grunnboken.

Etter omfattende renovering fra 2011 til 2013 kan det antagelig ligge en heftig gevinst i potten for selger om eiendomsmegler Fredrik Dyve i Privatmegleren Dyve & Partnere klarer å selge eiendommen til prisantydning på 70 millioner.

– Min klient var usikker på om denne unike eiendommen skulle legges ut. Jeg fikk da oppdraget med å prise den og vurdere den i dagens marked, sier han til E24.

– Hva er bakgrunnen for at eiendommen er priset så høyt?

– Vi har god erfaring med dette markedet. Vi har hatt flere temperaturmålere i markedet, som riktignok ikke er helt like, selv om det kan sammenlignes i broderlige områder. Det må gjøres en totalvurdering av beliggenhet, historie, arkitektur, tomt og andre elementer, som er grunnlaget for å sette en rett pris, sier Dyve.

Selgeren Sørum ønsker ikke å kommentere salget, og henviser til Dyve.

Les også

Kjøpte TV-kjendisens luksusvilla for 16,6 mill.: Solgte for 8,4 mill. ekstra

Åpen visning

Partner og eiendomsmegler Fredrik Dyve i Privatmegleren Dyve & Partnere.

Flere av villaene i den dyre gaten er oppført på oppdrag av eiendomsutvikleren bak Homansbyen i Oslo, Henrik Homan, på 1870-tallet.

Villaen på 444 kvadratmeter er tegnet av arkitekt Niels Stockfleth Darre Eckhoff, og brukes i dag til utleieformål med blant annet to leiligheter og hybel.

For å bo i en villa et steinkast unna Slottet må kjøperen ut med 157.000 kroner per kvadratmeter.

Selger og Dyve velger bevisst å henvende seg direkte til det åpne markedet med 70-millionersvillaen på Uranienborg i Oslo.

– Det er kommet flere dyre eiendommer på det åpne markedet enn tidligere. Det er fortsatt et marked hvor enkelte av våre klienter og mulige kjøpere opplever det lukkede markedet som positivt. Men vi vil alltid anbefale å legge ut eiendommen på det åpne markedet for å få riktig markedspris, sier han.

– Hvorfor velger dere åpen visning førstkommende søndag?

– Det er vel litt for å gjøre terskelen lav for at de som er interessert tar turen, og vi vet at det kommer til å bli flere private visninger, sier Dyve.

– Det er mange mennesker som har mye penger å bruke på eiendom?

– Nordmenn er et folkeslag som er opptatt av å investere i eiendom og egen bolig. Oslo er en trygg by å investere i eiendom. Vi har også flere som har økonomi til å kjøpe dyre eiendommer.

Les også

2016: Kjøpt for 17,6 millioner 2018: Solgt for over 30 millioner

Flere nye dyre eiendommer

Flere dyre eiendommer er lagt ut til salgs i Oslo den siste tiden.

I april ble en villa i John Colletts allé i Ullevål Hageby lagt ut til 75 millioner kroner, men annonsen er ikke lenger å se på Finn.no. Eiendommen er ennå ikke solgt, ifølge Grunnboken.

På samme tid la den tidligere Veireno-eieren Jonny Enger ut Tjuvholmen-leiligheten hans for 55 millioner kroner, etter å ha kjøpt den i 2017 for 45,5 millioner kroner, ifølge DN.

I tillegg ble en villa på Ormøya i Oslo lagt ut til 58 millioner kroner denne uken.

Det siste året har Oslo-markedet vært rolig, med enkelte måneder med prisfall. Dyve forteller at det dyreste segmentet har vært mer resistent overfor nedgangen.

– Det er kanskje markedet som er minst berørt av en eventuell korrigering. Det er flere mulige kjøpere om beinet når unike eiendommer kommer ut. Men det er like sensitivt som alt annet. Her har vi et kunnskapsrikt marked, hvor interessentene er klare og tydelige på hva de ønsker, sier Dyve.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
  2. Boligmarkedet

Flere artikler

  1. Kutter prisen med 30 millioner for Oslo-slott

  2. Million-prisskrell for Norges dyreste bolig

  3. Var Celina Midelfarts luksushjem: Kutter prisen med 13 millioner

  4. Stabekk-villa solgt for over 30 millioner

  5. Kjøpte oppussingsobjekt for 3,5 millioner kroner – nå er boligen til salgs for 60 millioner