Leieprisene stiger – kraftig oppgang i Bergen

Leieprisene steg med 1,6 prosent i de fire største byene i årets første kvartal. Bergen fikk en kraftig oppgang i utleiemarkedet, mens Stavanger gikk noe ned.

Det var en liten oppgang i utleiemarkedet gjennom første kvartal i 2022.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Eiendom Norges utleieboligprisstatistikk viser at det var en oppgang i utleieboligprisene i Norge samlet i første kvartal 2022. I Bergen var det en sterk oppgang på 15,1 prosent i årets første kvartal, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Utleiemarkedene i Trondheim og Oslo hadde vekst på henholdsvis 5,8 og 0,1 prosent. I Stavanger og Sandnes var det derimot en prisnedgang på 1,9 prosent.

Gjennom det siste året har leieprisutviklingen vært sterkest i Bergen og Stavanger med en oppgang på 13,4 og 7,8 prosent. Trondheim og Oslo hadde en oppgang på henholdsvis 2,5 og 2,3 prosent.

– Bergens kraftige oppgang i første kvartal skyldes delvis at det har blitt leid ut mange boliger av høy kvalitet sammenlignet med sist kvartal. Vi venter at prisveksten vil jevne seg ut utover året, sier Lauridsen.

Det er 2.491 boliger til leie på Finn.no i de fire store byene ved utgangen av første kvartal i 2022. Av disse er 1.314 i Oslo, 488 i Bergen, 420 i Trondheim og 269 i Stavanger og Sandnes.

– I bruktboligmarkedet har det vært en nedgang i tilbudssiden gjennom første kvartal. Dette ser vi også i utleiemarkedet. Vi har aldri tidligere registret et så lavt utbud av utleieboliger på Finn.no ved utgangen av første kvartal, sier han.

Han tror det kan skyldes at flere har solgt sine utleieboliger etter at formuesskatten på sekundærboliger økte i 2022.

Les også

Ny bunnrekord for antall sekundærboliger i Norge

Les på E24+

Fem veier til passiv inntekt

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om