SELGER GÅR TIL MEGLERENS KONKURRENT: Kan ha tapt 7 mill på meglertabbe - går til konkurrenten

Kjøper stakk av. Nå prøver eieren å selge igjen hos meglerkonkurrent - til 7 millioner mindre enn eier ble tilbudt i høst.

Publisert:

Meglerselskapet Poppe & Co kom til eieren av den svært eksklusive leiligheten på Oslos beste vestkant med en kjøper som var villig til å betale 26,5 millioner.

Eieren, Jan Hugo Klæboe, aksepterte budet, men så stakk kjøperen av.

Klæboe hadde ikke vært i markedet med leiligheten, men besluttet å selge etter at Poppe & co tok direkte kontakt med ham.

Nå er imidlertid leiligheten ute på det åpne markedet for første gang på over ti år. Og prisen er 7 millioner kroner lavere enn budet som kom inn i fjor.

Den 280 kvadratmeter store leiligheten i Thomas Heftyesgate 23 på Frogner ligger nå ute med en prisantydning på 19,9 millioner kroner.

Går til konkurrenten

Eieren har denne gang helt bevisst valgt å gå til Poppes konkurrent for å selge eiendommen:

- Har du bevisst valgt å gå til Poppes konkurrent?

- Det var naturlig slik som saken utviklet seg. Mer enn det kan jeg ikke si, sier eier Jan Hugo Klæboe til E24.

Megler Torbjørn Ek ønsker ikke å kommentere at Klæboe velger å gå til han som følge av at kjøperen Poppe foreslo stakk av.

- Jeg ønsker ikke å kommentere forhistorien, sier Ek til E24.

Les flere økonominyheter på E24.

Lavere pris

Petter Andreas Poppe, partner i Poppe & Co, ønsker ikke å kommentere ovenfor E24 det faktum at hans tidligere kunde nå velger å gå til konkurrenten. Episoden der kjøperen stakk av er tidligere omtalt i Kapital i fjor.

Boligen ligger ute med en prisantydning 6,6 millioner under prisen Klæboe fikk tilbud om i fjor vår og hele 5,6 millioner under boligens takst.

- Hvorfor er prisantydningen satt såpass langt under takst?

- Fordi det er en prisantydning som jeg tror at leiligheten vil gå for. Jeg mener at det er en forsvarlig pris, sier Ek.

Thomas Heftyesgate er tidligere trukket frem som Oslos dyreste og mest eksklusive gate. Her er det oppnådd kvadratmeterpriser på opp mot 120.000 kroner.

- Det som er attraktivt med denne leiligheten er definitivt beliggenheten. Den ligger høyt, så du ser fjorden samtidig som du har 360 graders utsikt. Samtidig er det en flott stor leilighet i et ganske moderne bygg, sier megler Torbjørn Ek.

I Thomas Heftyes gate har det blitt satt rekorder på rekorder og det er ikke så ofte at de mest eksklusive leilighetene lanseres på det åpne markedet.

Sjelden salg

Denne leiligheten var sist ute på markedet i 1997. Da kjøpte eieren Jan Hugo Klæboe leiligheten i Thomas Heftyesgate 23 for 8 millioner kroner av tobakksarvingen Johan H. Andresen, ifølge Eiendomsregisteret.

- Det er vel ikke ofte salg av slike leiligheter i denne gaten?

- Nei, her er det ikke ofte salg for å si det slik, bekrefter Ek.

Leiligheten på Gimlehaugen er oppført i 1895 og har en takterasse på 60 kvadratmeter. Selve leiligheten ble bygget opp igjen i 1986 etter en brann.

Kjente navn

- Hvordan har interessen for boligen vært?

- Det har vært en jevn interesse. Vi har noen få konkrete seriøse aktører som jeg jobber med.

Flere kjente næringslivstopper har de siste årene investert i større leiligheter i denne gaten. Investor Torstein Tvenge har kjøpt og solgt flere leiligheter i denne gaten.

I 2006 solgte han blant annet en leilighet på 300 kvadrat for 28 millioner til investor og shippingmann Jon Christian Brynildsen. Samme år kjøpte Øystein Brøymer en leilighet på 198 kvadratmeter for 23 millioner i Thomas Heftyesgate 28.

LES OGSÅ: Selger tapte 600.000 på megler-nei - megler frifunnet

Publisert:

Her kan du lese mer om