Advarer mot at kvinner bestemmer boligkjøp

Kvinner bestemmer huskjøp i dag, men nå er det på tide at menn tar kontrollen. Kvinner bestemmer for mye og henger seg opp i bagateller, mener Huseiernes Landsforbund.

ILLUSTRASJONSBILDE: Huseierenes Landsforbund advarer mot at kvinner bestemmer huskjøp.
Publisert:

– Det maskuline blikket burde komme mer tilbake. Kvinnene er ofte veldig opptatt av parkett og kjøkkeninnredning. Slikt koster relativt lite å ordne på, sier advokat Thore Eithun Helland i Huseiernes Landsforbund til Bergens Tidende.

Han ber kjøperne heller sjekke at dreneringen er i orden og at taket er tett.

– Det er slike ting som koster penger, og som ofte ender i tvister, forklarer advokaten.

- Lite skal til

Boliganalytiker Gunn Helen Øye i Prognosesenteret mener det er lite som skal til for å tiltrekke kvinner.

– Kvinner tenner liksom ikke på at takrennene er i orden, eller at det elektriske anlegget fungerer. En gang ble en kvinne overbevist om at hun hadde gjort et godt boligkjøp fordi det var en stilig bokhylle der, sier Øye.

Nettopp slike ting gjør at Huseiernes Landsforbund mener menn nå må ta av seg tøflene.

– Det er eksempler på at kvinner har sett interiør som er så bra at de bare har kjøpt boligen. I slike tilfeller har mennene et stort ansvar. Sjekk at også det tekniske er i orden, sier Helland.

- Se bak fasaden

Ifølge daglig leder Gerhard Lygre i Fana Sparebank Eiendom er meglerne svært oppmerksomme på at det nettopp er kvinnene som styrer. Han mener folk må bli flinkere til å se bak fasaden.

– Det er et tankekors at enkelte bruker lengre tid på å kjøpe en bukse enn en bolig. Generelt er ikke folk grundige nok, sier han.

E24-LESER: "Jeg tar stilling til det estetiske såvel som det praktiske når jeg er på visninger. Jeg har også oppdaget og forhørt meg om store strømmaster og sjekket sikringskap."

Les også:

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om