Skandaleborettslag går konkurs

Dampsaga borettslag på Lillehammer ser ingen annen utvei enn skifteretten.

Publisert:

Andelseierne i Dampsaga Borettslag på Lillehammer klarer ikke å betjene den skyhøye fellesgjelden, og borettslaget går konkurs, skriver dn.no .

- Vi har prøvd alle mulighetene som er, men gjelden er for stor og vi ser ingen annen utvei enn skifteretten, sier borettslagets advokat, Lars Harald Rylandsholm til dn.no.

Lav inntekt - stor gjeld

Boligkjøpere med lav inntekt fikk lån for å kjøpe leiligheter med lave innskudd og tilsvarende stor fellesgjeld. Nå taper flere av beboerne alt, både egenkapital og innskudd.

Les også: Fikk låne åtte ganger inntekt - tvunget til å selge

Fokus Bank har finansiert hele borettslagets fellesgjeld på 85 millioner kroner, men selv med fryst rente og gjentatte forsøk på å finne en løsning, har det ikke vært nok til å berge Dampsaga.

Rundt 40 av beboerne er i stand til å kjøpe ut leilighetene. Nå blir det opp til banken om de vil selge eller leie ut leilighetene.

Provosert? Inspirert? Diskuter saken på E24 Forum!

Fikk slettet gjeld

DnB Nor ble felt av bankklagenemda og slettet til slutt gjelden til et ungt par som hadde kjøpt leilighet i Dampsaga. Paret, en hjelpepleier og en sykepleierstudent, hadde gjeld på seks ganger inntekten sin, som nemda mente de ikke ville kunne betjene, selv etter endt utdanning.

Les også: DnB Nor sletter gjelden

Dampsaga har blitt selve symbolet på at skyhøy fellesgjeld skaper store problemer for beboerne.

Nå har problemene blitt så store at skifteretten er eneste utvei.

Les flere økonominyheter på E24.no

Publisert:

Her kan du lese mer om