Det er ikke hvem som helst som får kjøpe Bjerkes klokker

Urmaker Bjerke får ikke bestilt nok luksusklokker til å dekke etterspørselen etter rekordåret 2014.

POPULÆRE KLOKKER: Halvor Bjerke med en Patek Philippe-klokke i butikken Urmaker Bjerke i Karl Johans gate. Klokkene er så ettertraktet at leverandørene har råd til å være selektive når kundene utplukkes.
Publisert:

Urmakerkjeden består av fire butikker, hvorav ett har et stort lokale et steinkast unna Grand Hotel på Karl Johan, fører luksusmerker som Patek Phillip og Rolex i sitt sortiment.

Hver kunde handler i snitt for 50.000 kroner, og 23 prosent er utlendinger med fete lommebøker, ifølge Finansavisen.

Særlig kinesere har klokker opp mot 500.000 kroner i bagasjen når de letter på Oslo Lufthavn.

Sånt blir det penger i kassen av, og fjoråret viste seg å bli spesielt innbringende for den tradisjonsrike urmakeren.

Les også

Sveitserfrancen med kjempehopp: Nå blir Rolex-en 20 prosent dyrere

– Vet hva de vil ha

Samlet solgte urmakerkjeden klokker for 112 millioner kroner i 2014, mot 85,6 millioner i 2013, og omsetningen kunne blitt enda høyere om urmakerne i Sveits evnet å levere flere klokker.

– Disse urmakerne vokser ikke på trær. De lager kanskje én klokke i uken, og da begrenser det seg selv, sier Halvor Bjerke til Finansavisen.

Blant de mest eksklusive fabrikantene, som fører lister, må man ha en historikk som god kunde for å bestille de gjeveste modellene. Og man kan raskt havne i unåde om man selger uret videre.

– Det er ingen vanlig problemstilling. De fleste som bestiller denne type klokker vet hva de vil ha, og har ingen planer om å selge dem, sier urmakeren til avisen.

Publisert: