– Endret navn for å slippe Ryanair-avgift

Da det var billigere å endre navn i virkeligheten enn i det irske lavprisselskapets datasystem, ble Adam Armstrong til Adam West.

I GEBYRTOPPEN: Ryanair er blant selskapene som krever mest i ekstra betaling for å endre bestilte reiser.

I GEBYRTOPPEN: Ryanair er blant selskapene som krever mest i ekstra betaling for å endre bestilte reiser.

Andrew Yates
Publisert:

Dette forteller den britiske 19-åringen til The Guardian.

Feilen skal ha oppstått da stefaren til Wests kjæreste skulle bestille flyreise i hans navn, og lot seg «lure» av studentens Facebook-profil. Der hadde han, på spøk, tatt navnet til den tidligere Batman-skuespilleren Adam West.

Da forvirringen ble oppklart, viste det seg at Ryanair krevde 220 pund, tilsvarende drøyt 2.600 norske kroner, for å endre billetten.

– Ryanair var ikke hjelpsomme i det hele tatt. Vi viste til at vi ikke ønsket å endre person, kun navnet, men de ga seg ikke, sier West til avisen.

FORBILDET: Skuespiller Adam West i rollen som den kappekledde helten Batman.

Dermed valgte han å endre navnet sitt, hvilket var gratis. Han måtte deretter haste fra sitt hjem i Manchester til nabobyen Liverpool for å hente et nytt pass.

Dette kostet 103 pund, hvilket betyr at unggutten sparte 117 pund på navneskiftet.

– Ryanair er stolte av å ha en kundefokusert virksomhet, men det virket som en vits da de ikke kunne endre navnet. Jeg synes det var latterlig. Alt de trengte å gjøre var å trykke på returtasten på datamaskinen, og så skal de ha 220 pund, sier han.

– Hindrer hamstring av billigbilletter

Det er ikke uvanlig at flyselskapene tar betalt for å endre informasjon på de reisende, men Ryanair er kjent for å være blant de dyreste i klassen når det kommer til tjenester utover det grunnleggende.

Annonsørinnhold

Til sammenligning opplyser Norwegian på sine nettsider at de tar 350 kroner for endring av navn eller flyvning på sine billigste billetter. Endringen er inkludert dersom billetten er av typen «flex».

SAS skriver at «de fleste» billetter kjøpt på sas.no kan endres for omtrent 500 kroner per person og per strekning.

I en uttalelse skriver Ryanair at kundene blir bedt om å dobbeltsjekke detaljene de har tastet inn før billettkjøp bekreftes, og at de har 24 timer på seg for å gjøre mindre endringer i sine bestillinger.

– Navneendring belastes for å forhindre uautoriserte, nettbaserte reiseselskaper fra å hamstre billige Ryanair-billetter for å videreselge dem til intetanende kunder til betydelig oppblåste priser.

Her kan du lese mer om

Annonsørinnhold