Slik er nyttårsforsettene til 2.213 nordmenn

«Trene mer» er ikke uventet det nyttårsforsettet flest har for 2015. Men noen er mer originale.

DRØMMEN: 8 prosent sier nyttårsforsettet er å finne drømmepartneren i 2015. Kanskje kan det oppfylles sammen med nyttårsforsett om å klatre og å reise - slik kinesiske Fang Jing (i brudekjole) og mannen gjorde i Guangxi i Kina et par år tilbake.
  • Kristin Norli
Publisert:

Nettstedet Let's deal har fått svar fra 2.213 av sine brukere om deres nyttårsforsetter for 2015.

Ikke uventet er det 41 prosent – over 900 av de som svarte – som lover seg selv at 2015 skal bli året der de kommer i god fysisk form. At 8 prosent har som forsett å finne drømmepartneren, er derimot kanskje litt mer overraskende.

I disse dager finnes det mange teknologiske hjelpemidler for dem som har problemer med å være disiplinert. Du kan for eksempel ta i bruk helse- og treningsapper, eller armbånd som gir deg støt når du bryter forsettet ditt.

Les også

Disse dingsene kan hjelpe deg med nyttårsforsettene

Karriere

Nesten 10 prosent av dem som har svart i undersøkelsen oppgir at å nå karrieremål er deres nyttårsforsett. Kanskje er 2015 året der du ønsker å bytte jobb. Da kan du ta en titt på hvordan du skriver den perfekte CV-en.

Kanskje er du allerede i en sjefsstilling, men kjenner at det er noe som ikke stemmer. Lurer du på om du passer i lederjobben? Her er ti grunner til at du ikke passer som sjef fra ekssjef Øystein Bonvik, som overfor E24 innrømte at han hadde problemer med å gi et hyggelig svar da ansatte fortalte at de var gravide.

Ti grunner til at du ikke passer som leder

Penger

Har du, i likhet med 22 prosent av dem som svarte i undersøkelsen, planer om å spare penger i 2015, trenger du kanskje å få oversikt over økonomien.

Både politikerne, sentralbanken og de fleste økonomene forbereder seg nå på at den økonomiske veksten i Norge i år blir lavere enn de siste årene. Det skjer i hovedsak på grunn av at det investeres og tjenes mindre penger i den viktige norske oljesektoren. Slik kan oljenedturen påvirke din økonomi.

Noe penger er det kanskje å spare på å bytte strømleverandør? Sjekk prisene med E24s strømkalkulator.

Les også

Dette armbåndet kan gi deg støt når du «synder»

Nyte livet

Tenker du derimot som 27 prosent av de spurte at du heller vil nyte livet, kan du jo vurdere om du vil nyte det med en luksusklokke rundt håndleddet, slik gjenomsnittskunden hos Urmaker Bjerke bruker 50.000 kroner på.

Uheldigvis er den norske kronen også påvirket av oljenedturen, og den norske valutaen er i disse dager verdt mindre enn på lenge. Det gjør at det ikke lenger er en stor valutagevinst å hente ut når du reiser til utlandet.

Er du en turist som er spesielt opptatt av at det skal lønne seg når du reiser ut, er det dessverre få land å velge mellom akkurat nå. Colombia, Argentina, Ukraina og Russland er til gjengjeld ganske eksotiske reisemål – så du kan jo tenke på det som at du oppfyller to nyttårsforsetter på en gang – både det om å reise mer, og det om leve i nuet.

Her er alle resultatene fra Let's deals undersøkelse:

Antallet som svarte i undersøkelsen var 2.213 personer, 55 prosent kvinner, 45 prosent menn, aldersspenn fra 25 til 37 år.

Let's deal er i likhet med E24 Dine Penger AS et datterselskap av Schibsted.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. – Det blir invasjon av svensker

  2. Færre unge har nyttårsforsett om boligsparing

  3. Unge i finansbransjen ser etter ny jobb: Tror hjemmekontor påvirker lojaliteten til arbeidsgiver

  4. DNB slår alarm om unges pengebruk

  5. Når skal jeg begynne pensjonssparing?