Ettroms oppussingsobjekt med fellesdusj solgt for 2,1 millioner

– Veldig uvanlig, sier megleren om hybelleiligheten på Lambertseter som gikk for 87.500 kroner per kvadratmeter.

OPPUSSINGSBEHOV: Selv om megleren mener de andre boenhetene i borettslaget jevnt over holder høyere standard satte denne hybelen ny prisrekord.
Publisert:

Den 24 kvadratmeter store hybelen på hovedstadens østkant ble markedsført som oppussingsobjekt, der det i annonsen ble spesielt presisert at kjøkkenet har behov for oppgradering.

Ifølge megler Fredrik Bjerkely i Obos Eiendomsmegler solgte en konkurrerende meglerkjede uken før en tilsvarende enhet i borettslaget – med litt høyere standard – for 1,6 millioner kroner – altså halvmillionen under denne.

I tillegg til at den har lavere standard, mangler hybelen også noe som er selvsagt for mange: egen dusj.

Isteden er det her fellesdusj på gangen, utenfor inngangsdøren.

Prisrekord

Les også

Oslo-leilighet solgt for 750.000 kroner under prisantydning

– Ettersom det ikke finnes noe sluk på toalettet er det ikke lov til å ha dusj. Det er dessuten klausulert for at kun én person kan bo der, sier Bjerkely.

– Denne leiligheten ble forsøkt kuppet før visning, og selger ringte meg og spurte om han burde slå til på budet som tilsvarte prisantydningen. Han var villig til å selge for 1,6 millioner, sier Bjerkely.

Etter oppfordring fra megleren ble det imidlertid startet ordinær budrunde der totalt tre interessenter deltok.

Salgsprisen ble til slutt 2,1 millioner kroner – altså 500.000 kroner over prisantydning.

Les også

Rekordavvik i boligprisingen i Oslo i juli

– Det er en veldig god pris, men samtidig veldig uvanlig. Flere boliger som har blitt omsatt i blokken har hatt høyere standard enn denne, men har til tross for det ikke oppnådd en bedre pris, sier Bjerkely.

Bekymret

Prisene i landets heteste boligmarked Oslo har steget med hele 18,5 prosent det siste året, ifølge Eiendom Norge.

Den enorme prisveksten har fått flere til å heve øyenbrynene, blant dem økonominestor Knut Anton Mork, som i oktober uttalte at han ser bobletendenser.

Også sentralbanksjef Øystein Olsen har uttrykt bekymring.

– Utgangspunktet vårt her er at vi er minst like bekymret som før, sa Olsen til E24 etter Norges Banks rentebeslutning i forrige uke.

Her rådet han regjeringen til å stramme inn på bankers utlånspraksis, for å dempe en kraftigere vekst i boligpriser og husholdningsgjeld enn ventet.

Fornøyd

Selgeren av hybelen på Lambertseter endte opp med å få hele 87.500 kroner per kvadratmeter. Til sammenligning lå den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i bydel Nordstrand i september på 58.222 kroner, ifølge tall fra Eiendom Norge.

Det er neppe noen overraskelse at både selger og megler er svært godt fornøyd med salget.

– Dette er et spesielt tilfelle, men jeg tror vi fikk mye igjen for å selge inn området og beliggenheten veldig godt. Med god kommunikasjon under budrunden klarte vi å forhandle oss frem til høye pris, sier Bjerkely.

Les også

Så mye bolig får du for 10 millioner kroner i europeiske hovedsteder

Les også

Solgte bolig 630.000 kr. over prisantydning – laget skrytereklame

Les også

Slik spår nordmenn boligprisene

Publisert:

Her kan du lese mer om