Her er det dyrest å leie bolig nå

Sjekk snittprisene for å leie i de største byene.

PÅ TOPP: Stavanger har Norges høyeste utleiepriser, ifølge Privatmegleren.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
  • Karl Wig
Publisert: Publisert:

Oslo har lenge hatt de høyeste kvadratmeterprisene i Norge for solgte boliger, og det er lite som tyder på at det vil endre seg når boligprisstatistikken for mai legges frem av eiendomsmeglerbransjen onsdag.

Men på leiemarkedet er det fortsatt Stavanger som har de høyeste prisene blant de store byene – og den siste måneden har prisene økt kraftig for større leiligheter, melder Utleiemegleren.

Les også:Prisene på Obos-boliger steg i mai

15.454 kroner. I snitt kostet det 15.454 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i mai 2014 – en en oppgang på hele 11,8 prosent fra april.

Sammenlignet med mai i fjor er det en oppgang på 6,5 prosent. For alle boligtyper samlet har det imidlertid vært en prisnedgang det siste året.

MYE LEDIG: Kommunikasjonssjef i Utleiemegleren Nikolaos Farmakis tror ikke utleiere kan forvente noen prisrekorder denne sommeren.

FOTO: Taran Gjoystdal

- Det er fortsatt mange ledige boliger og prisene man oppnår ligger gjennomgående noe lavere enn hva vi oppnådde på samme tid i fjor. Men enkelte høye husleier trekker gjennomsnittet opp, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge i en pressemelding.

Oslo på andreplass. De nest høyeste leieprisene finner vi i hovedstaten. En ett roms leilighet kostet i mai 8.129 kroner i snitt. Det er en nedgang på 1,2 prosent fra april, men fortsatt 1,2 prosent høyere enn i mai i fjor.

To-roms leiligheter kostet i snitt 11.409 kroner å leie, mens snittprisen for tre-roms i Oslo igjennom Utleiemegleren nå er 14.175 kroner.

I Bergen kostet det 13.450 kroner i snitt å leie en 3-roms leilighet i mai – en oppgang på 8,2 prosent fra april. I Trondheim er snittprisen for en tre-roms 10.065 kroner.

Les også:Slik utnytter du det kravstore boligmarkedet

Venter ikke prisrekorder. - Med mange ledige utleieboliger og en relativt rolig start på det som gjerne er den travleste tiden på året for utleiemeglerne, tror vi ikke det blir noen boligkrise denne sommeren, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

Han legger til at de over mange måneder har sett at antall ledige utleieboliger har økt, samtidig som leietageren bruker lengre tid på å bestemme seg for hvilken utleiebolig de skal gå for.

- Vi har ikke sett noen nedgang i husleiene, men utleierne kan ikke forvente de store rekordene denne sommeren, sier Farmakis.

Publisert:

Flere artikler

  1. Billigere å leie leilighet nå enn i fjor

  2. – Rekordmange utleieleiligheter står tomme

  3. Eksplosjon i ledige leieboliger

  4. Rekordmange boliger til leie: Sjekk leieprisene der du bor

  5. Utleieprisene faller i Oslo