Nå får du full pensjonsoversikt i nettbanken

Fra i dag kan du få full oversikt over pensjonen din ved å logge deg inn i nettbanken til DNB.

VET IKKE. - Kun seks prosent av befolkningen mener at de selv har god kunnskal om pensjon, sier Bengt Olav Lund, pensjonsekspert i DNB.
Publisert: Publisert:

Da DNB ifjor ba nordmenn om å gi seg selv terningkast på egne pensjonskunnskaper ble det bunnkarakter. 42 prosent av mennene og 50 prosent av kvinnene ga seg selv terningkast 1 eller 2.

- Undersøkelsen viser helt klart at folks kunnskap om pensjon er meget begrenset. Kun 6 prosent oppgir å ha god kunnskap om pensjon, og gir seg selv terningkast fem eller seks på sine pensjonskunnskaper, sier pensjonsekspert i DNB, Bengt Olav Lund.

Resultatene viser også at jo eldre man er, jo bedre kjennskap har man til pensjon.

Likevel er det bare ni prosent av de over 50 år, som svarer at de har god kunnskap om pensjon.

- Det er en meget lav andel. Det er overraskende at så få eldre har satt seg så lite inn i det som skal være deres hovedinntekt om få år, og for mange år fremover, mener Lund.

Les også: Slik er hybridpensjon

Lanserer pensjonstjeneste. I dag lanserer de imidlertid en ny tjeneste som de håper vil

Ellen Dokk Holm, kommunikasjonsrådgiver i DNB.

gi bedre oversikt slik at de vet hva pensjonen kommer til å bli.

DNB mener selv at de er først ute med å tilby en slik løsning som viser alle kundens pensjonsavtaler på ett sted, også avtaler kundene har i andre selskaper.

- Oversikten vil hjelpe folk til å planlegge for hvordan de eventuelt bør spare litt ekstra til pensjonen. Vi tror denne oversikten vil være en vekker for mange, sier Bengt Olav Lund.

Tall fra Norsk Pensjon. Tallene henter de fra Norsk Pensjon, som i dag har oversikt over avtaler gjennom abeidsgiver, tidligere arbeidsforhold og folketrygden.

- Hvorfor ikke bare logge seg inn på Norsk Pensjon?

- Det kan du si, men samtidig vet vi at mange synes at det også er for vanskelig, sier Ellen Dokk Holm, kommunikasjonsrådgiver i DNB.

- Problemet for mange er at de mangler oversikt. Med den nye tjenesten trenger du ikke å gjøre noe annet enn å logge deg inn i nettbanken.

Tjenesten gjør det også mulig å simulere sparing, slik at man kan se hvor mye et sparebeløp blir over tid.

Les også: I dag slippes fripolisene fri

Kommunikasjonssjef i Storebrand, Anthon Andreassen.

Ikke for offentlig ansatte. Det er imidlertid en vesentlig mangel i den nye tjenesten som gjelder mange nordmenn. Det mangler nemlig informasjon for alle offentlig ansatte og noen mindre pensjonsleverandører.

- Årsaken til det, er at de ikke leverer tall til Norsk Pensjon. Det jobbes imidlertid med å finne en løsning på dette, sier Dokk Holm.

Vil komme hos Storebrand. Konkurrenten Storebrand synes den nye tjenesten fra DNB virker bra.

– Dette høres ut som en god løsning. Alle verktøy som bidrar til å gjøre pensjon enkelt og oversiktlig er noe vi ønsker velkommen, sier Andreassen.

– Vi tenker nok mye i de samme banene som DNB. Vi har allerede denne funksjonaliteten i pensjonskalkulatoren som du kan logge inn i fra storebrand.no.

Han forteller at de har lignende løsninger på trappene:

- En løsning hvor du kan få opp alle dine pensjonsavtaler, også hos andre leverandører, direkte i nettbanken vil være klar om kort tid, forteller han.

Slik ser tjenesten "Din Pensjon" hos DNB ut.
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om