Stor prisoversikt: Slik blir turen til familieparken billigere

Et besøk i en av landets familieparker gjør et solid innhugg i lommeboken. Se hva det koster og sjekk tipsene som gjør turen litt billigere.

Moro: For mange familier er det obligatorisk med en tur til en familiepark i løpet av sommeren. Her fra "tømmerrenna" på Tusenfryd. Foto: Tusenfryd
Publisert:

Koster mye. En fersk undersøkelse viser at nesten fire av ti nordmenn mellom 35-54 år skal besøke en familiepark i sommer.

Og for mange unge er dette sommerens høydepunkt. Men med reise, opphold, inngangspenger og mat kan kostnaden for en slik tur fort ta knekken på familiens feriebudsjett (se prisoversikt lenger ned i saken).

Nina Maaøruden er trebarnsmor og skriver den populære bloggen Idébank for Småbarnsforeldre. Etter å ha besøkt både Hunderfossen, Lilleputtland og Bjørneparken har hun en rekke gode råd til hvordan småbarnsforeldre kan kutte kostnader i familieparkene:

Les også:Slik kan du spare mye penger på bolig i ferien

Let etter tilbud. Når Dine Penger snakker med henne er hun nettopp i Dyreparken i Kristiansand med familien.

Klare for Kaptein Sabeltann: Nina Maaøruden, med mannen Jan-Anders og barna: Amalie (7 år) og Markus (3,5 år). (Mathilde på to år var ikke med på bildet) Foto: Privat

- Det går med mye penger på en slik tur, så det gjelder å spare der man kan. Derfor kjøper vi alltid billettene på nett i god tid før vi reiser. Det blir stort sett billigere, sier hun.

Hun anbefaler å sjekke nettet for gode tilbud.

- Dyreparken solgte "tre-for-to-billetter" i mai og juni, som vi slo til på. Vi betalte også for parkering på nett i forkant. Det sparte vi rundt 20 kroner dagen på.

- Smør maten selv. - Ta med kjølebag! I Hunderfossen er det også griller tilgjengelig hvor du kan grille din egen medbrakte mat, råder Maaøruden.

- Et tips er å snakke med barna i forkant om at de for eksempel skal få velge seg en ting i souvenirbutikken. Da slipper dere mas om at de vil ha noe i første butikk og de bruker kanskje litt tid på å finne noe de virkelig vil ha, i stedet for å kjøpe det første og beste.

Velg overnatting et stykke unna. Når det gjelder overnatting, har Maaøruden et klart råd:

- Vi sover i hvert fall ikke i nærheten av parken! Vi har leid en ferieleilighet i sentrum av Kristiansand. Her har vi god plass og kan lage vår egen mat, og sparer i forhold til å sove på hotell.

- Selv om man bor et stykke unna, har de fleste parkene gode muligheter for å ta buss eller annen transport til parken.

Og parkering for egen kan altså bookes på nett.

Les også:- Tromsø er annerledes. Det ville vært for dyrt med hotell og leiebil

Reiser med barn. Mette Skaland skriver også blogg. Hun står bak Reisemedbarn.no, hvor hun skriver om sine erfaringer fra reiser i inn- og utland med sine tre barn. Familien har nylig vært både på Hunderfossen og i en tysk fornøyelsespark.

Mette Skaland skriver bloggen Reisemedbarn.no. Foto: Privat

Her er hennes tips om hvordan man kan unngå å bruke alt for mye penger – og ikke mindre viktig, unngå masing i familieparkene:

Snakk sammen. - I en fornøyelsespark er det mange fristelser. En samtale med barna på forhånd, er alltid lurt. Da kan man fortelle at i parken er det butikker med masse gøy og gjøre avtaler om hva de kan få eller ikke, sier Skaland.

Unngå masing. - Litt avhengig av alder, men vi har god erfaring med å gi barna en sum penger til disposisjon. Gjør oppmerksom på at enten kan de bruke pengene i parken, eller spare dem til en senere anledning. Barn er ofte mer sparsommelig med egne penger, enn foreldrene sine. Dessuten slipper man masing.

Piknikkurv. - Barn blir både tørste og sultne av å kjøre karuseller hele dagen. Pakk en piknikkurv (eller en ryggsekk som er enklere å bære). Fyll dem med noe godt å spise og litt drikke. Det er vel så hyggelig med hjemmelaget/medbragt, enn den maten man ofte blir tilbudt i fornøyelsesparker.

Les også:Her er appene du bør laste ned før ferien

Så mye koster det:

Dine Penger har sett på hva det koster i inngangspenger for de største familieparkene for en familie på fire (to voksne og to barn på 5 og 8 år), og gir samtidig noen tips til hvordan du kan kutte noen kostnader.

Dyreparken i Kristiansand:

Inngang én dag i dyreparken og badeland: 2076 kroner.

Bare dyreparken: 1476 kroner

Vet du at du skal besøke parken to, tre eller fire dager lønner det seg å kjøpe dette med det samme, da du får rabatt for disse dagene. Besøker du parken mer enn fire dager, lønner det seg å kjøpe årskort. Prisen for årskort for voksne koster 1.399, barn 1.299 (Gjelder dyrepark og badeland).

Tips: Har du mulighet til å vente med å dra til etter 18. august, settes prisene ned. I lavsesongen koster billettene henholdsvis 1.116 kroner (dyrepark og badeland) og 636 kroner (bare dyreparken). Lavsesongprisen gjelder imidlertid kun på hverdager. Besøker du parken i helgen etter 30. august får du såkalt mellomsesongpris som er omtrent 100 kroner dyrere enn lavsesongprisen.

Hunderfossen:

Inngang én dag: 1.445 kroner

Inngang to dager: 1.845 kroner (gjelder inngang to påfølgende dager)

Sesongkort: 749 kroner per person

Du får fem prosent rabatt dersom du bestiller på nett og låser billetten til en bestemt dato.

Saken forsetter under bildet.

Mette Skaland og familien har nylig besøkt Hunderfossen familiepark. Foto: Reisemedbarn.no

Tusenfryd:

I billettluke samme dag: 1.482 kroner

Online-billett 1-6 dager før besøk: 1.436 kroner

Online-billett mer enn 7 dager før besøk: 1.166 kroner

Sesongkort: 699 per person.

Du kan kjøpe en dag to-billett før du forlater parken første dag. Denne koster 159 per person, eller 139 om du kjøper på nett.

På Tusenfryd finnes karuseller både for liten og stor. Foto: Ida Aamodt-Hansen

Sommarland i Bø:

Inngang én dag: 1.176 kroner (i billettluken)/ 996 kroner på nett.

Inngang to dager: 1.572 kroner (i billettluken)/ 1.392 kroner på nett.

Sesongkort koster 799 kroner og gir flere fordeler. Det kan også brukes på Tusenfryd og i en rekke andre fornøyelsesparker i Europa gjennom "Parques Reunidos".

Kongeparken:

Inngang én dag: 1.396 kroner i billettluken/ 1.356 kroner på nett.

Inngang + matkupong som gir et måltid m/ drikke: 1.814 kroner i billettluken /1.656 kroner på nett.

Inngang + grillbuffet m/ubegrenset drikke til maten: 1.992 kroner i billettluken / 1.736 kroner på nett.

Inngang to dager: 1.776 kroner (kjøpes sammen med dagskort)

Lavere priser i lavsesong. Bursdagsbarn kommer gratis inn.

Benytt deg av rabattkuponger og medlemskort. Enkelte parker gir rabatter dersom du har for eksempel NAF-kort, OBOS-kort, Statoilkort osv. Sjekk om du kan få rabatter gjennom ditt medlemskap.

Tusenfryd og Sommarland gratis! Dette er et tips som krever litt mer, men dersom dere allikevel skal til BonBonLand på Sjælland i Danmark i sommer: Kjøp sesongkort!

Det koster kun 349 kroner per person. Ettersom BonBonLand er en del av Parques Reunidos, gir det gratis inngang til de norske samarbeidsparkene Tusenfryd og Bø Sommarland. Altså koster det 1.396 kroner for fire personer og gir gratis adgang til en rekke fornøyelsesparker i Europa.

NB! Det holder ikke å kjøpe sesongkort fra BonBonLand på nettet. Du må ha vært fysisk i BonBonLand og hentet sesongkortet med bilde.

Publisert: