Gjelstens boligselskap utsolgt - nå vil han bygge 300 boliger på grensen til Oslo

I løpet av kort tid ble eiendomsselskapet til investor Bjørn Rune Gjelsten utsolgt for leiligheter. - Overhodet ikke noen nedkjøling, sier toppsjefen.

TJENER GODT: Boligmarkedet går så det suser for investor Bjørn Rune Gjelsten og eiendomselskapet Profier.

Håkon Mosvold Larsen
Publisert:

Mens andre frykter kjøling i boligmarkedet og dårligere tider går det så det suser for eiendomsselskapet Profier, som er eid av investor Bjørn Rune Gjelsten, skriver Dagens Næringsliv (krever innlogging).

– Vi opplever overhodet ikke noen nedkjøling i Oslo Vest, sier markeds­ansvarlig Kristen Rikter-Svendsen i Profier til avisen.

– I alle fall er Profier helt utsolgt i Oslo, og vi har solgt over 97 prosent av alle leiligheter vi har under produksjon på landsbasis, så vi har nesten ikke noe mer å selge. Det er ganske spesiell situasjon.

Les også

Kjøpte sammen: - Hadde ikke kommet inn på boligmarkedet ellers

Han legger til at selskapet nå planlegger å bygge 300 nye leiligheter på grensen mellom Bærum og Oslo.

Utbyggingen skal skje i samarbeid med Mustad Eiendom, skriver Dagens Næringsliv.

Boligstatistikken for september viste en prisnedgang på 0,9 prosent på landsbasis, sesongjusterte tall viste en beskjeden vekst på 0,1 prosent.

– Det er for få regulerte tomter der folk helst vil bo, det presset kommer til å vedvare rett og slett fordi Oslo vokser. Oslo vokser også vestover. Det er stadig en utfordring å få Asker og Bærum til å ta sin del av trykket på hovedstadsområdet, sier Rikter-Svendsen til avisen.

Les også

Dette synes folk om statsbudsjettet: – Det brukes for mye penger

Les også

Ett av fire boligkjøp ender i krangel: – Må gjøre radikale lovendringer

Les også

Regjeringen vil øke verdien på sekundærbolig

Her kan du lese mer om