Her er Fredriksens superluksushus i London

John Fredriksen og tvillingdøtrenes storslåtte boliger midt i et av Londons mest eksklusive strøk, kan i dag være verdt opp mot 2 milliarder norske kroner.

KVARTALET:Kvartalet hvor Fredriksen-familien bor grenser mot King's Road til venstre. Noen få minutters spasertur mot sør og utenfor dette bildet, renner Themsen.

Publisert:,

Fredriksen kjøpte herskapshuset The Old Rectory i Chelsea i 2001, siden har døtrene kjøpt to eiendommer som ligger inntil den gamle presteboligen.

Dermed eier familien Fredriksen store deler av kvartalet bak den hippe shoppinggaten King's Road midt i eksklusive Chelsea.

- Alle hans eiendommer har sannsynligvis en samlet verdi på om lag 180 millioner pund. Men jeg tviler på om han er interessert i å selge og det gjør disse eiendommene bare enda mer eksklusive, forteller Oliver Hooper hos eiendomsmegler Huntly Hooper. De er spesialister på kjøp av eiendommer i det øvre sjikt av markedet i London.

Beregninger VG har gjort, ut fra eiendommenes verdi da de ble kjøpt og prisstigningen i området, samsvarer med meglerens anslag: Rundt 1,84 milliarder norske kroner.

20 eller færre i London

- Det er svært få hus av denne størrelsen og verdi, kanskje 20 eller færre, sentralt i London. Fredriksens hus i Old Church Street er enda mer unikt fordi det er omringet av 12 mål med privat hage og ligger rett ved fasjonable King's Road. Det gjør dette svært verdifullt, forklarer Hooper.

- Hager er veldig uvanlig og det er kun en eller to eiendommer som kan konkurrere. Den ene har en hage på åtte mål og er nå til salgs for 70 millioner pund, også den i Chelsea, men den trenger total renovering. Det er hagen som øker verdien på Fredriksens eiendom og den er blitt ytterligere forhøyet gjennom kjøp av naboeiendommer, sier megleren.

Ifølge offentlige registre ble det hvite huset som grenser inntil Fredriksens eiendom kjøpt for 29,5 millioner pund i juli 2011. Det tilsvarte da 259 millioner kroner. Selskapet C K Properties Limited, registret på Isle of Man, står som eier. Trolig er dette døtrene Cecilie og Kathrines selskap. Etter det VG erfarer er det Kathrine som disponerer dette.

(Saken fortsetter under bildet)

EIES AV KATHRINE:Dette klassiske Londonhuset kjøpte Kathrine Astrup Fredriksen i 2006. Siden er huset pusset opp og deler av hagen overført til farens eiendom vegg i vegg.

Fredrik Solstad

Ifølge nabo Robby Baldwin som driver butikken Green and Stone kunne ikke den forrige eieren ha vinduer mot den norske milliardærens hage. Det skal være en av grunnene til at han solgte.

Fredriksen-familiens eiendommer ligger beskyttet bak en om lag to meter høy mur av murstein. Tette porter skjermer familien for sjenerende innsyn.

- Helt nydelig

- Hagen er praktfull. Den er laget helt nydelig, forteller butikkeieren, og skryter av nabofamilien Fredriksen:

- Han er en veldig hyggelig mann. Det er så synd at han mistet sin kone, sier Baldwin og tenker på Fredriksens kone Inger som døde av kreft i 2006.

Butikkeieren forteller at Fredriksen og døtrene bruker de lokale butikkene og lokale bygningsarbeidere.

Det siste året har gjennomsnittsprisen i området økt med 16 prosent, det betyr at eiendommen i dag er verdt drøyt 300 millioner.

(Saken fortsetter under bildet)

300 MILLIONER:Dette huset ble kjøpt i 2011. Det ser ikke voldsomt stort ut fra gaten, men strekker seg langs en stor del av kvartalet og dekker om lag 1,3 mål, får VG opplyst.

Fredrik Solstad

Kathrine Astrup Fredriksen kjøpte huset som grenser til farens bolig lenger ned i gaten i 2006 for 4 mill. pund, da 49 mill. kroner. I desember 2011 ble deler av eiendommen, trolig hagen, overført til selskapet som eier The Old Rectory.

I dag kan verdien på eiendommen være 87 millioner norske kroner.

John Fredriksens hus The Old Rectory ble i mars 2008 verdivurdert til hele 110 millioner pund. I dag er det trolig verdt minst 1,45 milliarder norske kroner. Eiendommen eies av selskapet Plymstock Holdings Limited som er registrert på skatteparadiset Isle of Man. Huset er på 2944 kvadratmeter og har blant annet innendørs svømmebasseng.

Fredriksen høyre hånd Tor Olav Trøim har ikke svart på VGs henvendelser.

ROLLS I INNGANGSPARTIET: En Rolls Royce Phantom står parkert i inngangspartiet til huset, som i offentlige papirer omtales som Chelsea Rectory, mens familien bruker navnet The Old Rectory. På baksiden har huset en hage som strekker seg over 12 mål.

Fredrik Solstad

Her kan du lese mer om