Oslo-leiligheter går fortsatt langt over prisantydning

Budrunden på en Bjølsen-leilighet til 1,4 millioner stoppet ikke før den nådde to millioner kroner. Eiendom Norge-sjef tror det er snakk om enkelttilfeller.

HETT: Boligmarkedet har kanskje bremset opp, men det kan fortsatt gå hett for seg i budrunder. Før helgen ble blant annet en leilighet på Bjølsen i Oslo solgt for to millioner kroner. Prisantydningen var 1,4 millioner kroner.
 • Eirik Amb Nysveen
Publisert: Publisert:

Tidligere denne uken uttalte sjeføkonom i Eika, Jan Ludvig Andreassen, at han var bekymret over tilstanden i det norske boligmarkedet.

– Det grunnleggende problemet er at boligmarkedet allerede har snudd og er på vei nedover. Jeg er litt skremt over hvor raskt det hoper seg opp med usolgte boliger. Dette markedet trenger ikke mer avkjøling nå, sa Andreassen til E24 på onsdag, i forbindelse med oppfordringen fra Det internasjonale pengefondet (IMF) om at Norge må ta boliggrep.

Langt over prisantydning

Det er dog ikke alt som tyder på at prisfesten i Oslo er over.

Lørdag gikk en 38 kvadratmeters leilighet på Grünerløkka 600.000 kroner over prisantydningen på 2,5 millioner kroner.

E24 er også kjent med at en 33 kvadratmeters leilighet på Bjølsen som før helgen ble solgt for 2 millioner kroner. Den hadde en prisantydning på 1,4 millioner kroner.

Les også

IMF ber Norge ta boliggrep

– Prisantydningen ble satt på bakgrunn av andre leiligheter solgt i samme blokk. De hadde balkong, det hadde ikke denne, men det var stor interesse. Markedet mente den var verdt mer enn eier og oss, sier daglig leder, og eiendomsmegler i Eie, Vegard Eidså Andersen, som sto for salget av Bjølsen-leiligheten.

– Ikke for lavt priset

NORMALISERT: Trenden i Oslo-markedet har snudd, men det er fortsatt et godt marked.

Megleren mener at det alltid vil være eksempler på boliger som går langt over prisantydning.

– Jeg tror det har litt med tilfeldigheter å gjøre, og jeg mener dette objektet ikke var noe spesielt lavt priset. Det vil alltid være enkeltobjekter som går langt over. Akkurat årsaken i dette tilfellet vet jeg ikke, men det er en av få leiligheter som mange har muligheten til å kjøpe, og dermed komme seg inn på boligmarkedet, sier Andersen.

Les også

Nordmenn ivrigere enn svensker og dansker på boligsparing

Samtidig er han klar på at psykologien er noe endret, også på selgersiden, og folk forventer ikke lenger å selge sine boliger langt over prisantydning, noe man så gjentatte eksempler på gjennom 2016.

– Det begynner å gå litt inn på selgerne at det flater ut litt, men dette er et eksempel på

at det fortsatt er fart i markedet, og at ting går bra, selv om trenden er litt mer edruelig, sier Andersen.

Markedet er endret, men det er ikke dårlig

Han får støtte fra Eiendom Norge-sjef Christian Dreyer.

– Jeg tror ikke man skal konkludere ut fra enkelteksempler, noen ganger overvurderes objekter, andre ganger undervurderes de.

– Det er ikke et dødt marked på noen som helst måte, det er kjøpere, og derfor får man sånne eksempler, sier Dreyer.

I midten av måneden spådde Eiendom Norge-sjefen at prisveksten i Oslo etter alt å dømme ville flate ut, og kanskje til og med falle litt i løpet av 2017.

– Markedet har normalisert seg, og det er mer å velge i, men det har gått fra et ekstremt hett marked, og dermed oppleves det som et stort skifte, men det betyr ikke nødvendigvis at det er et dårlig marked, sier Dreyer.

E24 har vært i kontakt med megleren som solgte leiligheten på Grünerløkka, som forteller at prosjektet tidligere har vært lagt ut til fastpris, men at det nå ble solgt etter budrunde. Han ønsker ikke å gå nærmere inn på salget.

Les også

Derfor vil IMF at Norge endrer skattene

Les også

Meglertopp om boligtrøkk: – Nesten aldri vært så mye til salgs

Les også

Nyboligsalget falt 32 prosent i april

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Bolig
 2. Boligmarkedet
 3. Eiendom
 4. Eiendom Norge
 5. Eika Gruppen

Flere artikler

 1. Meglere melder om positivt skifte: – Folk tenker at bunnen er nådd

 2. Oppussingsobjekt gikk 1,15 mill. over prisantydning i Oslo

 3. – Jeg tror vi er i ferd med å flate ut

 4. Ga 110.000 per kvadrat for dette

 5. Holmenkollen-bolig kjøpt for 8,6 mill. i januar – lagt ut for 9.75 mill. i mars