Norwegian åpner nye ruter til Karibia

Vi blir det største utenlandske flyselskapet i New York, melder det norske flyselskapet.

KJOSFAST HER?: Mange av Norwegians langdistanseflyvninger har vært forsinket til passasjerenes store fortvilelse. Men det er kanskje ikke det verste som kan skje om man blir sittende en dag ekstra her på Guadeloupe?
Publisert: Publisert:

Flyselskapet Norwegian annonserer torsdag flere nye ruter mellom USA og Karibia. Selskapet skal i vintersesongen fly fra Boston, Baltimore/Washington og New York til øyene Guadeloupe og Martinique.

Selskapet opplyser at de nå har 31 direkteruter fra USA, syv av dem fra New York, og at de dermed er det største utenlandske flyselskapet i New York målt på antall destinasjoner.

– Satsingen i USA vil fortsette, både med nye rutelanseringer og etablering av flere amerikanske baser, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en kommentar.

Vi følger Norwegian her!

Han trekker frem at nordiske reisende vil kunne kombinere storbyferie i USA med badeferie i Karibia. De nye rutene supplerer allerede eksisterende direkteflyvninger fra de skandinaviske hovedstedene og London til Puerto Rico og St. Croix.

Les også

Bjørn Kjos angrer på at han ikke ventet med langdistanseflyvninger

Øker vintertrafikken

De nye rutene kan bidra til å jevne ut de sesongmessige effektene for Norwegian: De europeiske flyselskapene får mesteparten av inntektene sine fra sommersesongen, og kan tjene på å kunne justere driften.

SAS-sjef Richard Gustafson har blant annet gitt uttrykk for at han optimalt sett hadde hatt kapasitet som tilsvarte etterspørselen om vinteren, med mulighet til å skalere opp i høysesongen.

De nye USA-rutene til Norwegian starter opp i begynnelsen av desember.

– Kapteiner, styrmenn og kabinansatte fra Norwegians Europa-virksomhet – Norden, Storbritannia og Spania – som har mulighet til å være på et utenlandsopphold i fire måneder, oppfordres til å søke, skriver Norwegian i dagens pressemelding.

Les også

Norwegian vil doble langdistanseflåten

Satser internasjonalt

De nye USA-rutene er nok et tegn på at selskapet fortsetter satsningen i utlandet.

UTVIDER: Norwegian har torsdag lansert flere nye vinterruter til varmere strøk.

I et intervju med nyhetsbyrået Reuters onsdag varslet Kjos at selskapet ønsker å doble sin langdistanseflåte. Drømmen er 17 nye Boeing Dreamliner-maskiner, forutsatt at amerikanske myndigheter godkjenner søknaden om flytillatelse for det irske datterselskapet.

– Hvis vi ikke får godkjenning for flyginger til USA med datterselskapet, vil vi skrinlegge Dreamliner-ordren og heller øke antallet amerikanske flyginger med morselskapets eksisterende Dreamliners, sa Kjos.

Planen, dersom de nye flyene kommer på plass, er å utvide rutenettet til Sør-Amerika, Sør-Asia og Sør-Afrika.

Publisert:

Her kan du lese mer om