Byggemilliardær har kjøpt bolig til 37 millioner kroner

Etter tre budrunder ble boligen på Vinderen i Oslo kjøpt av Tor Øivind Fjeld.

Krister Sørbø
Publisert:

Eneboligen lå ute med en prisantydning på 45 millioner kroner. E24 får opplyst at det tok tre budrunder før selger valgte å akseptere budet på 37,35 millioner kroner.

– Det har vært en veldig fin salgsprosess, både med tanke på selgere og potensielle kjøpere. Vi har hatt budrunde på eiendommen tre ganger, og kom frem til samme pris omtrent hver gang. Til slutt fant vi ut at dette var riktig prisnivå, sier megler Hans Houeland til E24.

Tor Øivind Fjeld opplyser til E24 at han tok del i alle tre budrundene, og er fornøyd med både kjøpet og prisen.

Gevinst på 34 millioner

Eiendommen ble kjøpt for 3,4 millioner kroner i 1995 av dem som nå solgte boligen, bekrefter megleren.

Selgerne gikk dermed fra salget med en gevinst på 34 millioner kroner.

Boligen er på 350 kvadratmeter, har 4 soverom, 3 bad. Tomt på 1,65 mål.

Fjeld røper også i en SMS til E24 at han har planer om oppussing, men at han ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Krister Sørbø

– Dette er et av de flotteste husene jeg har solgt noen gang, en prakteiendom med en veldig fin fasade, fin opparbeidet tomt og hage, med en morsom historie fra selgernes side, legger Houeland til.

Blant Norges 50 rikeste

Fjeld er arving til byggentreprenør Ø.M Fjeld på Kongsvinger. På Kapitals oversikt over Norges rikeste er Fjeld på en 48. plass.

I 2019 står han oppført med en formue på 4,8 milliarder kroner.

Fjeld er storeier i KB Gruppen, bestående av blant annet Betong Øst, Spennteknikk International, KB Vest, Kongsvinger Betong og flere næringseiendommer.

Den største KB-virksomheten, Contiga, fusjonerte med Heidelberg for å gå på børs, men valgte heller å fortsette virksomheten selv og kjøpte ut KB som bidro til et byks i Fjelds formue.

Her kan du lese mer om