Leieprisene faller over hele landet

I Stavanger har leieprisene falt med hele 15 prosent for en treromsleilighet den siste måneden, viser ferske tall.

NED. Prisene på leieboliger har falt den siste måneden.

  • E24
Publisert: Publisert:

I alle de store byene i landet har leieprisene falt den siste måneden, viser tall for oktober fra Utleiemegleren.

Det største fallet er i Stavanger, der leieprisen for en treroms nå er 15,1 prosent lavere enn forrige måned, og ned 16,2 prosent fra samme måned i fjor.

Eirik Hauge, daglig leder i Utleiemegleren i Stavanger skylder på oljeselskapene:

- Det er fortsatt relativt mange ledige boliger på Finn sammenlignet med tidligere år og man er avhengig av å prise boliger rett for å få leid ut innen rimelig tid. Enkelte av oljeselskapene har også anmodet alle utleiere om reduksjon i leien for å tilpasse seg dagen leienivå, sier Hauge i en pressemelding.

I snitt kostet det 12.359 kroner å leie en 3-roms leilighet i Stavanger i oktober.

Ned i Trondheim

Også i Trondheim har leiemarkedet hatt en markant nedgang siste måned. I snitt kostet det 10.351 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i oktober. Dette er en nedgang på 12,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 4,9 prosent.

Les også

Borettslaget byttet bank - halverte renten

- Færre bedrifter som leier

I Oslo har prisene på en ettromsleilighet falt med 3,9 prosent fra september til oktober. Dette er likevel en oppgang på 5,8 prosent sammenlignet med samme måned ifjor.

En ettroms i Oslo, koster i snitt 8.515 kroner i måneden. En toroms koster i snitt 11.425 kroner, en nedgang på 1,1 prosent fra forrige måned.

– Tidligere har det vært veldig attraktivt å få bedrifter som leietagere – spesielt med tanke på at de har betalt godt. Nå merker vi at firmaene strammer inn og leier færre boliger til sine ansatte, samtidig som de er mer følsomme på pris, sier daglig leder for Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim.

Leiers marked

I Asker og Bærum var leieprisene stabile i oktober.

- Her i Asker og Bærum opplever vi fortsatt et leietakers marked om dagen. Det er mange boliger til leie i vårt område, betydelig flere enn hva det normalt sett er på denne tiden av året. Dermed kan leietakere ta seg god tid i prosessen med å gå på visninger og deretter bestemme seg for hvilken bolig de ønsker å leie, sier daglig leder for Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen.

Les også

Dette kjennetegner boligene som selges høyt over takst

Mange boliger til leie

Også i Bergen er prisene stabile, mens prisene på Romerike og i Drammen er svakt ned i oktober.

– Nå er antall boliger til leie noe mer normalt igjen, men det er fortsatt relativt mange boliger til leie. Dermed er det fortsatt slik at leietakerne i mange tilfeller har nok tid til å gå på flere visninger og å tenke seg om før de bestemmer seg for hva de ønsker å leie, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

– Dette gjør også at mange utleiere nå må være forberedt på å redusere leieprisen i forhold til det de leide utleieboligene sine ut for et år eller to siden, forklarer Hove.

Nedbemanninger i oljebransjen kan nok også være en årsak til at det er mindre trykk i leiemarkedet enn vi har vært vant til de siste årene, avslutter Hove.

Les også:

Dette kjennetegner boligene som selges høyt over takstStorbank: Vær beredt på rente mot 0 også i NorgeObos-prisene steg i oktoberOver to av tre unge boligkjøpere får hjelpBorettslaget byttet bank - halverte renten

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. – Forholdet mellom leiepriser og boligpriser har aldri vært større

  2. Utleieprisene faller i Oslo

  3. Satte ned leien 25.000 kroner – men huset står tomt

  4. DNB-analytiker: – Selg utleieboligene

  5. Eksplosjon i ledige leieboliger