Her er det trendy å bytte bolig for de unge og rike

- Majoriteten av de som bytter bolig, er gjerne yngre, pengesterke mennesker med høye krav til bostandard, sier megler. Velkommen til Tjuvholmen.

BYTTER BOLIG: Hyppige boligbytter skjer oftest i nyetablerte boligområder med sterk vekstkultur og der innbyggerne har god personøkonomi. - Tjuvholmen er nok det området hvor denne trenden står absolutt sterkest, sier Bendik Blumenthal, partner i Sem&Johnsen.

Vegard Grøtt
Publisert:,

I andre etasje på Dyna Brygge, den ytterste bryggen på Tjuvholmen, sitter Knut Ivar Pelerud og ser utover Oslofjorden. Det er ni år siden han kjøpte sin første leilighet på nettopp Tjuvholmen.

Siden har han byttet bolig hele sju ganger - alle innenfor det samme, avgrensede området som huser alt fra Petter Stordalens hotell, til restauranter og badebrygge.

SISTE LEILIGHET: Etter sju boligbytter på Tjuvholmen har Knut Ivar Pelerud endelig funnet drømmeleiligheten. Her er han sammen med hunden Dino på den 31 kvadratmeter store terrassen.

Cecilie S. Gjendem

- Da jeg var på visningen av prospektene for Tjuvholmen, satte jeg et kryss på den ytterste bryggen og sa til med selv at en dag skal jeg bo der, sier Pelerud og smiler.

Nå er drømmen gått i oppfyllelse, og Pelerud tror han er ved endestasjonen.

TREND: Partner Bendik Blumenthal i Eiendomsmeglerne Sem&Johnsen bekrefter at det er en trend å bytte boliger på Tjuvholmen.

Bendik Blumenthal

- Nå er jeg jo helt ytterst og utrolig fornøyd med denne leiligheten, så dette blir nok den siste, sier han.

Stadig flere

Ifølge Bendik Blumenthal, partner i Eiendomsmeglerne Sem&Johnsen, er Pelerud langt ifra den eneste som har byttet bolig i samme område.

- Majoriteten av de som bytter bolig, er gjerne yngre, pengesterke mennesker med høye krav til bostandard. De ønsker seg til et område som representerer det lille ekstra, pluss litt til, sier Blumenthal til E24.

Han kaller boligbyttene på Tjuvholmen en trend.

- Foreløpig representerer denne gruppen en minoritet, men vi ser likevel en stadig økende tendens til et boligskifte innenfor samme område, sier han til E24.

Ifølge ham er hyppige boligbytter spesielt synlig i nyetablerte boligområder med sterk vekstkultur og der innbyggerne har god personøkonomi.

- Tjuvholmen er nok det området hvor denne trenden står absolutt sterkest. De fleste av mine klienter har startet i det små. Gjerne med mindre leiligheter. Noen av disse har fått bedre økonomi med årene, mens noen har strukket seg litt ekstra for å få drømmeboligen, sier Blumenthal.

Ifølge ham ble boligbytter på Tjuvholmen populært allerede i 2009 da de første byggene rundt Bolette Brygge, som er bryggen nærmest Aker Brygge, var bebodd.

Samtidig ønsket mange å flytte videre utover på Tjuvholmen.

- I tillegg opplevde vi en forholdsvis bra etterspørsel for andrehåndsboliger på Tjuvholmen da ventetiden for ny leilighet ble lang for mange, sier Blumenthal.

Finansierer nytt med bytte

- Jeg var en av de første som kjøpte leilighet på Tjuvholmen og er nok en av dem som har flyttet mest, men jeg er nok langt ifra alene om å ha gjort det på denne måten, sier Pelerud.

Han opplyser at han har tjent alt fra 0 kroner til 1,5 millioner kroner på salgene av de gamle leilighetene.

I forbindelse med det siste boligbyttet spyttet også samboeren i.

Saken fortsetter under bildet

UT MOT FJORDEN: Knut Ivar Pelerud som til daglig jobber som lakei på slottet viser frem utsikten fra leiligheten på Tjuvholmen.

Cecilie S. Gjendem

- Hva er årsaken til at du har valgt å gjøre det på denne måten?

- Beliggenheten er perfekt, spesielt for oss som har hund. Da vi skulle kjøpe sammen, så vi på leiligheter andre steder og, men fant ut at Tjuvholmen passet oss best, sier Pelerud.

Han tror området vil fortsette å være svært populært i årene som kommer på grunn av beliggenheten og miljøet i nærområdet.

Les også

Han er flinkest til å spå boligprisene

Megleren er enig.

For Blumenthal spår at Tjuvholmen fortsatt vil kunne gi den veksten som trengs for at beboerne skal kunne klatre lenger opp og ut.

- Jeg tror mange av disse lar seg fascinere av området og vil heller bo i noe «nytt» på Tjuvholmen enn å flytte «ut». Som nevnt over er fortjeneste på salg av den forrige leiligheten nøkkelen til denne trenden, sier Blumenthal til E24.

Les også

Kraftig boligprisvekst i juli

Sterk vekst

Prisen på leiligheter i Oslo har vært sigende de siste månedene. Og veksten i priser på bolig i Frogner bydel, hvor også Aker Brygge og Tjuvholmen regnes med, har vært formidabel.

I løpet av de siste fem årene har prisene per kvadratmeter på brukte boliger steget med 38,2 prosent, ifølge prisstatistikken til Norges eiendomsmeglerforbund.

Les også:

Nordmenns boliggjeld fortsetter å økePrisene på borettslagsleiligheter gikk opp i juliValgte bygdelivet fremfor bylivetBoligkjøper før boligpristall: - Jeg har sett at prisene har steget

Her kan du lese mer om