Kredittkort med valgfri rabatt

Nå har det dukket opp et nytt kredittkort som selv lar deg velge hvilken kategori du ønsker rabatt på. Kortet gir deg 4 prosent rabatt på kjøp.

Nå kan du selv velge hvilken varekategori du ønsker å få rabatt på når du handler med kredittkort. Bensinstasjoner eller sportsutstyr er blant fem kategorier du kan velge mellom med det nye kredittkortet Flexi Visa. Foto: Scanpix.

  • Richard Nodeland
Publisert:,

Flexi Visa fra Santander Consumer Bank er siste kort på kredittkortstammen, og lar deg velge blant fem varekategorier hvor du kan få bonus.

4 prosent rabatt

Kategoriene du kan velge blant er bensinstasjon, sportsbutikk, flyselskap, matvarebutikk og kles- eller skobutikk.
Innen nevnte kategorier kan du velge én hvor du får 4 prosent rabatt. Du kan hver måned velge å bytte varekategori.
Rabatten trekkes automatisk av fra kjøpet og utbetales på fakturaen måneden etter at kjøpet er foretatt.

Gratis å eie og bruke - men høy rente

Flexi Visa tar ingen årsgebyr eller gebyr for varekjøp. Den effektive renten er forholdsvis høy, og ligger på 23,7 prosent om du ikke betaler utestående saldo ved forfall.
Du vil også bli ilagt et straffegebyr på 149 kroner dersom kortet ikke er brukt de siste 12 månedene. Maks bonusopptjening er på 200 kroner pr måned og 2.000 kroner pr år.

LES OGSÅ:

«Mega-mandag» for netthandel

Flere kort med rabatt

Dine Penger har tidligere skrevet om hvordan du kan få

rabatter ved å bruke kredittkort

. Både 365Privat, Trumf Visa, Kash Visa, Cresco Car, Bank Norwegian Visa og Shell Mastercard er alle kort som gir deg en viss prosent rabatt på bestemte varekategorier.
Bruker du kortene på rett måte - det vil si at du betaler hele kredittkortregningen ved forfall og unngår renter - kan det være mye penger å spare.

«Nye» Kash Visa

Et annet kort som videreutvikler rabattidéen er «bensinkortet» Kash Visa.
Fra 1.januar neste år vil kredittkortet kutte den faste rabatten på drivstoff fra 4 prosent til 1 prosent. Samtidig vil du få en fast rabatt på 1 prosent i alle mat- og dagligvarebutikker.

LES OGSÅ:

Skiferien til halve prisen

Variable rabatter

I tillegg innføres variable rabatter, som gir deg prosentavslag i ulike bransjer hver måned.
Januar: 5 prosent rabatt på elektriske artikler
Februar: 5 prosent rabatt på hus og hjem
Mars: 6 prosent rabatt på sport og fritid
April: 5 prosent rabatt på klær og sko
Mai: 10 prosent rabatt på optikk
Juni: 4 prosent rabatt i reisebyråer, flyselskaper og hotell.
Kash Visa tar heller ingen årsgebyr eller gebyr på varekjøp, og den effektive renten er her også høy med en rentesats på 23,14 prosent. Maks rabatt pr kalendår er 2.500 kroner.

- Kundene ønsket flere rabatter

Brand Manager i Ikano Bank (selskapet bak Kash Visa), Christian Gagnum, forteller til Dine Penger at tilbakemeldinger fra kunder er årsaken til omleggingen av rabattsystemet.
- Færre og færre kunder bruker kortet til bare bensin, og etter å ha gjennomført en kundeundersøkelse var tilbakemeldingene at kundene ønsket seg et bredere tilbud av rabatter, sier Gagnum.

- Bensinstasjonsrabatt ikke lenger unikt

Han viser også til at mange kredittkortaktører nå tilbyr bensinstasjonsrabatt, og at Kash Visa ikke lenger var unike i forhold til å tilby dette.
- Vi ønsket derfor å differensiere oss og tilby noe nytt til våre kunder, sier Gagnum.

Slik regnes rabatten

Bonuskategoriene for kredittkortene med rabatt baserer seg på Visa-nettverkets bransjestruktur, og hvordan brukerstedet er registrert i dette.
Det er derfor koden brukerstedet er registrert med hos Visa (dagligvarer, bensinstasjon, osv) som automatisk avgjør om du får rabatt eller ei.
Dersom brukerstedet er definert med feil kode eller en annen kode enn det som er naturlig å anta ut fra varens art, kan det derfor hende du ikke får rabatten du er tilbudt.

Hvilket kort skal jeg velge?

I

Dine Pengers store kredittkorttest

var det Trumf Visa og 365Privat som gikk av med seieren i klassen «den disiplinerte».
Med Flexi Visa og «nye» Kash, blir det hard kamp om førsteplassen. Hvilket kort du skal velge, kommer an på hvilke varekategorier du bruker mest, eller hvor du mener det er mest å spare.

Bruker du kreditten - se etter lav rente

Er du av typen som ofte benytter deg av muligheten til å utsette nedbetalingen av større eller mindre beløp på kredittkortregningen, bør du velge andre kort enn Flexi Visa og Kash Visa.

Skandiabanken har lavest effektiv rente

Det viktigste for deg er lavest mulig rentesats - om mulig med andre fordeler i tillegg. Da Dine Penger testet kredittkort tidligere i høst, vant Skandiabanken Kredittkort klassen «kredittbrukeren» for andre år på rad.
Med en årlig effektiv rente på 12,05 prosent (fortsatt gjeldende), 0 kr i gebyr for minibankuttak, 50 dagers betalingsutsettelse og mulighet for hele 100.000 kroner i maks kredittgrense var førsteplassen sikret.

Les hele testen her

.

Her kan du lese mer om

  1. Valuta
  2. Bank
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ludo Kredittkort - ikke en vinner

  2. Her er Norges beste kredittkort

  3. Her er de beste kredittkortene

  4. Annonsørinnhold

  5. Stor oversikt: Se hvilket kredittkort som passer til ditt forbruk: Dette kredittkortet bør du velge

  6. Dette er de beste «nye» bensinkortene