Månedsleie: 97.600 kroner

Har du 100.000 kroner å brenne av på bolig i måneden? Sjekk i så fall denne leiligheten.

GOD PLASS: Du får hele 302 kvadratmeter å boltre deg på dersom du leier Finn.nos dyreste leilighet.
STIVE LEIEPRISER: Denne leiligheten i Oscarsgate 48 kan du leie dersom du har 97 600 kr å bruke på bolig i måneden.
Publisert:

Utleieobjektet i Oscarsgate 48 i Oslo er på 302 kvadratmeter og er den dyreste leiligheten som ligger ute på Finn.no per dags dato, til den svimlende summen av 97.600 kr i måneden.

- Boliger som denne, som ligger i det øverste prissjiktet, leies som regel ut til ambassader eller større, kjente bedrifter. Det er ikke et stort marked for slike leiligheter, men de er så absolutt mulig å få leid ut, sier Ola Sisselberg, megler i Privatmegleren.

Ifølge megleren er det lettest å få leid ut boliger i det øverste prissjiktet i løpet av sommermånedene, mens det fra oktober av blir mer krevende å få omsatt dem:

- Akkurat nå er markedet for slike leiligheter godt. Vi merker at oljebransjen går bra for tiden. Flere utenlandske selskaper er på vei hit, og da blir det straks lettere å få leid ut leiligheter i 100.000 kroners-sjiktet.

Utleiefirmaet Utleiemegleren, som er størst i Norge på utleie av private boliger, slapp nylig sin utleieprisstatistikk for juni måned. Selv om statistikken viser fall i leieprisene i de fleste storbyene siden mai, vitner prisstigningen fra juni i fjor om et stadig presset boligmarked:

Dyrest i universitetsbyene

- Vi har opplevd et markert press i utleiemarkedet tidligere på året enn vi trodde, noe som tyder på at de høye leieprisene kommer til å vedvare. Da jeg begynte å jobbe i utleiebransjen for noen år tilbake falt folk av stolene sine dersom de opplevde priser på nivå med det vi ser i dag. Nå har de høye prisene blitt en del av hverdagen, sier Nikolaos Farmakis, kommunikasjonsjef hos Utleiemegleren.

Særlig dyrt er det å leie boliger i universitetsbyene Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. I Bergen må du nå regne med å betale 8.750 kroner for en ettromsleilighet. I Stavanger ligger snittprisen på en toroms på 12.471 kroner per måned, til sammenligning med en snittpris på 10283 kroner på samme tid i fjor. En treroms må du fort ut med 14300 kroner for i oljebyen.

- Folk vil ikke bruke tid på å pendle. Derfor finner de seg i å bo trangere og dyrere enn før. De leier leiligheter med små soverom, mindre skapplass, har kjøkkenet i stua og dårligere parkeringsmuligheter, beskriver Farmakis.

Byr på utleieprisene

Det er nå så få boliger ute på leiemarkedet at flere potensielle leietagere har begynt å by på utleieprisene for å sikre seg tak over hodet.

- Det er lett å bli fristet til å legge inn et bud fordi man er i bolignød. Jeg har hørt om toromsleiligheter som har gått for 12-13.000 kr etter en budrunde. I Utleiemegleren opererer vi med fastpris på leilighetene våre, men i det private leiemarkedet er det nok mange som øyner muligheten til å tjene noen ekstra slanter nå, sier Farmakis.

Han beskriver boligsituasjonen i Norge, hvor svært mange kjøper sin egen leilighet, som helt særegen i europeisk forstand:

- Her til lands blir man nærmest stigmatisert dersom man leier leilighet - du blir ikke ordentlig voksen eller vellykket før du eier din egen bolig. Dette er en holdning som står for fall: den oppvoksende generasjonen vil nok i mye større grad enn oss oppleve at det blir mer vanlig å leie leilighet livet ut.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om