Selger for 120 mill. i eindommer ved sjøen

Allerede før sesongen er sparket i gang har hyttemegler Tore Solberg ti eiendommer klar til salg.

ARKIVFOTO: Eiendomsmegler Tore Solberg.
Publisert: Publisert:

- Jeg tror på et godt år for hytter ved sjøen, sier en av landets mest erfarne hyttemeglere, Tore Solberg i Z- Eiendom.

Han forteller at han har en bunke på ti eiendommer med en verdi på mellom to og 30 millioner kroner som kommer for salg i løpet av våren. Samlet prisantydning på de ti hyttene er 122,5 millioner kroner.

- Jeg solgte nettopp en eiendom for 38 millioner kroner i Sandefjord, men det var ingen fritidsbolig, men en helårsbolig ved sjøen, sier Solberg.

Solgte for en kvart milliard

Eiendom ved sjøen er attraktivt, uavhengig av om det er fritidsboliger eller helårsbolig, og Vestfold er det fylket som ofte kan skilte med de dyreste eiendommene. Den dyreste fritidsboligen Tore Solberg solgte i fjor gikk for 26 millioner og litt til. I 2010 var den dyreste på rundt 17 millioner kroner.

Les også: Fritt for futt og fart

- 2011 ble et bra år. Jeg solgte fritidsboliger med en samlet verdi på cirka 250 millioner kroner, sier Solberg.

Tror på et bra 2012

I år har han altså allerede inne en eiendom med prisantydning 30 millioner kroner. Han tror 2012 kommer til å bli et bra år.

- Det er en del faktorer som virker inn på fritidsmarkedet. Det er blant annet dette Hellas-spøkelset som har en klam hånd rundt oss og gjør at folk er usikre på om det blir himmel eller helvete. Dette er faktorer som gjør at jeg ikke vil si at det kommer til å bli kjempebra, men jeg tror 2012 kommer til å bli like bra som 2011, sier Solberg.

Les også: Fransk risiko

2007-frykt

Markedet for salg av hytter ved sjøen begynner vanligvis ikke før etter påske. Eiendomsmegleren Sem og Johnsen har likevel valgt å legge ut en fritidseiendom i Sandefjord med en prisantydning på 15 millioner kroner.

Daglig leder i selskapet, Christoffer Askjer, tror ikke at vi kommer til å få se de store volumene på hyttemarkedet i 2012. Han tror at mange tok litt skrekken i 2007 og at folk derfor blir sittende på gjerdet.

Les også: Slo Røkke-kontra

- Ingen jubalong

- Jeg tror det blir et rolig marked. Folk avventer litt og ser hvordan ting utvikler seg, sier Askjer.

Sammenlignet med i fjor, så tror han imidlertid på et lite oppsving.

- Jeg tror markedet løsner litt, men jeg ser overhodet ikke for meg noe jubalong, sier Askjer.

Publisert:

Her kan du lese mer om