Få vil jobbe etter fylte 70

Nesten ingen vil jobbe etter fylte 70 år, og svært få tror at arbeidsgiver faktisk vil ha dem i jobb når de når denne alderen, viser en undersøkelse.

PENSJON: Få pensjonister vil jobbe etter at de fyller 70 år, de føler seg ikke ønsket av arbeidsgiver.
Publisert: Publisert:

Bare 13 prosent ønsker å fortsette i jobb etter at de har fylt 70 år, viser en undersøkelse som Respons Analyse har laget på oppdrag for arbeidstakerorganisasjonen Unio, skriver Klassekampen.

Bare 8 prosent svarer at de har arbeidsgivere som de tror vil ha dem i jobb etter fylte 70 år.

Den alminnelige aldersgrensen for pensjonering er 70 år og arbeidsgiver kan lovlig si opp 70-åringene uten saklig grunnlag. Samtidig er den alminnelige pensjonsalderen 67 år, noe som betyr at man da har rett, men ikke plikt, til å gå av med pensjon. Flere bedrifter har en intern aldersgrense på 67 år, og for flere yrkesgrupper finnes det særaldersgrenser som er lavere.

Les også

Forbrukerøkonom slår pensjonsalarm

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) jobber nå med å se nærmere på regelverket for aldersgrenser i arbeidslivet. Målet hans er å få flere til å stå lenger i jobb. Tidligere i år varslet han at han vil legge fram et konkret forslag til endringer før sommeren.

Unio-leder Anders Folkestad mener undersøkelsen viser at det er viktigere å legge til rette for at folk kan stå i jobb gjennom 60-årene, enn å fjerne aldersgrensene og dermed tro at det gir flere i arbeid.

Statssekretær Thor Kleppen Sættem (H) i Arbeids- og sosialdepartementet er enig, men understreker samtidig at det er viktig å sikre at de som har lyst og evne til å jobbe lenger, har mulighet til det. Målet er derfor fortsatt å fjerne 70-årsgrensen.

Les også:

DNB: Folk har urealistiske pensjonsforventninger81-åring tar doktorgradenEldre velger pensjon i stedet for arbeidsledighet

Publisert: