Eiendomsmegler: – Jeg tror vi er all time high

Det er hett i boligmarkedet i Oslo. Eiendomsmegler forteller at firmaet aldri tidligere har solgt så mange boliger til så gode priser så tidlig i august.

REKORDSALG I OSLO: Eiendomsmegler Carl P. Sveistrup i Krogsveen mener at oljeprisfallet ikke har hatt noen betydning på boligmarkedet i Oslo.
Publisert: Publisert:

Søndag ble en travel visningsdag i hovedstaden. På Finn.no var det søndag morgen annonsert hele 979 visninger i Oslo utover dagen. Og interessentene strømmet på i sommersolen.

Daglig leder i Krogsveen avdeling Frogner, Carl P. Sveistrup, holder visning i en 246 kvadratmeter stor funkisvilla fra 30-tallet på Smestad. Eneboligen har fire soverom og prisantydningen er 12.500.000 kroner.

På visningen kommer 10 interesserte inn døren søndag ettermiddag.

Les også

Her ligger Norges dyreste bolig

Beste august noensinne

– Jeg tror vi er all time high. Vi har aldri solgt så mange boliger til så gode priser så tidlig i august. Det er nye rekorder både i kvadratmeterpriser og i antall solgte boliger.

Antallet interessenter på denne visningen er over gjennomsnittet for denne type objekt, forteller eiendomsmegleren. Dette er andre visningen. Den første visningen var torsdag, og da kom det også 10 på visning.

– Pågangen skyldes at det er sjeldent at det kommer så gode objekter ut for salg i dette området, sier Sveistrup.

Samtidig ser han at hus i Oslo er blitt dyre. Eiendomsmegleren mener at oljeprisfallet ikke har hatt noen betydning på boligmarkedet i Oslo.

– Familieboligmarkedet i indre Oslo er forbeholdt de privilegerte, sier Sveistrup.

Han forteller at hovedgruppen for denne typen boliger er par i alderen 30–40 år med barn.

– De kommer gjerne fra familier med penger, eller har gjort det godt i arbeidslivet, sier Sveistrup.

Han legger til at de gjerne har eid bolig i mange og år, og har opplevd en god prisvekst.

Juli er vanligvis en rolig måned for familieboliger. Eiendomsmegleren forteller at det er nå som tilbudet av slike boliger til salgs øker.

– Det er mange som tenker at de ikke kan selge boligen sin i juli, og derfor velger de å vente med salg til nå i august, sier Sveistrup.

Les også

Kjendismegler tapte 1,8 millioner første året i Oslo

Første riktig store visningshelg etter sommeren

På Frogner i Oslo holder eiendomsmegler og partner i Privatmegleren, Espen Hordnes, visning i en 2-roms loftsleilighet. Prisantydningen er totalt 3.358.316 kroner for den 55 kvadratmeter store leiligheten. Det tilsvarer en kvadratmeterpris på 61.000 kroner.

Mange av dem som kommer på visningen denne solfylte søndag, er unge par. I løpet av en time er 15 interessenter innom døren.

– Det er normalt for et slikt objekt. Fredag måtte vi i tillegg holde en forhåndsvisning for 10 interessenter, sier Hordnes.

Han forteller at dette er den første riktig store visningshelgen i august.

– Juli var preget av at mange ville kuppe boliger, med veldig mange salg før annonsert visning, sier Hordnes.

Han mener at det skyldtes at mange var i en prekær boligsituasjon. At de kom utenbys ifra eller at det var snakk om samlivsbrudd.

Nå tror han at mange ønsker å gjennomføre visninger for å få riktig pris.

25 INTERESSENTER: Dette er normalt for en slik loftsleilighet på Frogner, mener eiendomsmegler Espen Hordnes i Privatmegleren.
Les også

Sjekk bildene! 18 kvadratmeter leilighet solgt for 2,6 millioner

Oslo eneste region med boligprisvekst

Antall bruktboliger som er til salgs i hovedstaden har tatt seg opp betraktelig etter feriemåneden juli. Bare sist uke er det lagt ut 903 nye boligannonser på Finn.no.

Så langt i august er det 1843 nye annonser på Finn.no. I fjor ble det lagt ut 2619 annonser i hele august på markedsplassen.

Boligprisene har det siste året steget 6,8 prosent for hele landet sett under ett. Men variasjonen er betydelig mellom ulike regioner, byer og bydeler.

I Stavanger og Sandnes har boligprisene falt med henholdsvis 1,3 og 0,8 prosent siste året.

I Oslo og Tromsø har prisene steget med henholdsvis 11,7 prosent og 10,6 prosent i løpet av det siste året.

Siste måneden falt boligprisene med 0,3 prosent sesongjustert. Oslo er eneste regionen med vekst. Oppgangen sist måned var 0,2 prosent.

I hovedstaden er det høyest priser i vest, men også lavest vekst. Høyest er den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen på Frogner med 68.765 kroner, det viser tall fra Eiendom Norge.

E24 er i likhet med Finn.no et heleid datterselskap i Schibsted. Enkelte ansatte i E24 eier aksjer i Schibsted.

Les også

18 kvadrat solgt for 2,6 millioner

Les også

Nå låner vi mer på boligen

Les også

En av fem pusser opp nykjøpt bolig for over 500.000

Les også

Boligtall: – Man ser tydelig hvor oljeskillet går

Les også

Boligprisene faller

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om