Oppussingsobjekt på Økern gikk 1,5 millioner over takst

Megleren mener kjøperen må legge på enda 1,5 millioner kroner før huset holder moderne standard. 

RETRO: Ifølge megleren har ingenting blitt gjort i huset siden 70-tallet. Det bærer tapeten og gulvet preg av. Foto: Finn.no
Publisert: Publisert:

Boligmarkedet er på vei nedover i store deler av landet, men i Oslo koker det fortsatt i enkelte områder.

Denne eneboligen på Refstad i Oslo, mellom Sinsen og Økern, ble solgt for 7.930.000 kroner, drøye 1,5 millioner kroner over prisantydningen på 6,5 millioner.

– Det var en fantastisk pris og relativt overraskende. Men det var 40 personer på visning og ni stykker som ble med i budrunden, sier eiendomsmegler hos Krogsveen Kristian Karlsrud.

Les også

Enorme forskjeller: Slik går boligprisene i din by:

Må pusses kraftig opp

Det er omtrent ingenting som er blir gjort med eneboligen som ble bygget i 1974. Bildene fra innsiden av huset vitner også om tidsriktige valg av tapet og gulvbelegg.

– Jeg tror nok kjøperen må legge på 1,5 millioner kroner hvis vedkommende ønsker moderne standard. Det ble annonsert som, og er, et oppussingsobjekt, sier Karlsrud.

Les også

Fortsatt hett i Oslos eiendomsmarked: 26 kvadrat solgt for 2,4 millioner

STOR HAGE: En stor hageflekk nær Oslo sentrum er noe folk er villige til å betale langt over takst for. Foto: Finn.no

Lavt tilbud gir fortsatt høye priser

Karlsrud mener huset er et godt eksempel på en boligtype som vil tiltrekke seg mange interessenter og gjøre det bra fremover.

– Eneboliger og rekkehus med hage til rundt seks millioner kroner er veldig populære objekter. Boligkjøpere som har et langtidsperspektiv er fortsatt villige til å betale godt over takst for å sikre seg den rette boligen i det rette området, sier han.

I tillegg er det et unormalt lavt tilbud på boliger i markedet som kommer til å strekke seg frem til påske. Likevel innrømmer megleren at en så heftig kamp om en litt slitt enebolig var overraskende.

– Jeg tror det var mange som så store muligheter. I tillegg har folk fått øynene opp for Refstad. Der skjer det mye om dagen, sier Karlsrud.

KJELLERDRØM: Egen inngang til kjelleren skal visstnok ha gjort at mange ville lage utleiedel, forteller megleren. Foto: Finn.no
Publisert:

Her kan du lese mer om