«Funkygine» anker skjeggkre-dom

Toppbloggeren Jørgine «Funkygine» Vasstrand fikk ikke erstatning for uopplyst skjeggkrefunn. Nå anker hun og ektemannen dommen.

Jørgine Funkygine» Vasstrand.

Foto: Anniken Aronsen VG
  • Vetle Forsland (Bergens Tidende)
Publisert: Publisert:

Toppbloggeren Jørgine «Funkygine» Vasstrand fikk ikke erstatning for skjeggkre-funn i sin nykjøpte leilighet tidligere i år.

De gikk til sak mot selger for å få prisavslag på 634.000 kroner.

Paret mente at ytterligere opplysninger om insektets tilstedeværelse i leiligheten ville gitt en betraktelig lavere kjøpesum – nærmere bestemt ti prosent – men paret gikk på en helbom i retten og ble dømt til å betale 114.000 kroner i sakskostnader.

Nå anker hun og ektemannen dommen, skriver Dagens Næringsliv. Saken skal opp i mai neste år.

– Vi føler oss lurt

To uker etter at toppbloggeren og ektemannen Morten Sundli mottok dommen, åpnet hun opp på sin blogg:

– Vi føler oss lurt. I motsetning til det som fremstilles i mediene, handler ikke dette om en hysterisk toppblogger som ikke liker insekter. Dette handler om at vi kjøpte en leilighet hvor ikke alle fakta ble lagt på bordet, skrev «Funkygine» i mars i år.

Tingretten ga henne og ektemannen da medhold i at forekomsten av skjeggkre i leiligheten utgjør en mangel etter avhendingsloven, men slo fast at de har reklamert for sent.

Bloggeren viste forståelse for den brede omtalen rettssaken har fått, men sa at både prosessen og medieomtalen har vært krevende.

– Jeg skjønner at man som offentlig person må regne med den slags, men det må likevel være lov å si at det har vært kjipt og tungt, skrev Vasstrand.

Skjeggkre.

Foto: Lise Åserud NTB scanpix

Sølvkre

Selger skal ikke ha visst at det var skjeggkre i leiligheten, men fortalte i salgsprosessen at det var sølvkre der.

– Sølvkre er knyttet til fukt og de er ikke så vanskelig å bli av med. Vi følte oss derfor trygge på at dette skulle vi bli kvitt, skriver Vasstrand.

Men toppbloggerens erstatningskrav er ikke enestående: E24 har skrevet om et økende antall boligselgere som krever hundretusener etter funn av krypene.

– Vi er selvfølgelig skuffet og skjønner ikke hvorfor Tingretten mener vi burde innsett at det dreide seg om skjeggkre på et tidligere tidspunkt. Vi hadde kjøpt leiligheten i god tro og stolte på selger, skrev Vasstrand tidligere i år.

Publisert:

Flere artikler

  1. Jørgine Vasstrand og mannen tapte skjeggkre-saken

  2. Høyesterett: Boligkjøpere får ikke skjeggkre-rabatt

  3. 150.000 kroner i prisavslag etter «en meget stor skjeggkrepopulasjon»

  4. Bloggbyrå håver inn

  5. Boligutbyggeren Hax Eiendom slår seg konkurs etter å ha tapt mot næringslivstopp i retten