Stappfullt av feil i nye luksusboliger

Takstmann mener feilene florerer i luksusboligene på Rolfsbukta.

  • E24
Publisert:

Problemene hoper seg opp på Fornebu-prosjektet Rolfsbukta. Flere kjøpere holder igjen penger fordi de mener leilighetene ikke er ferdige. Bryggen er ikke ferdig før innflytting som lovet, flere mangler terasse, heisen står og garasjeplassene er så trange at en ikke kan åpne døra.

- Jeg kaller prosjektet en skandale. Vi kjøpte oss inn før spaden var satt i jorden. Man skulle kunne gjøre endringer på ting. Det har vært problemer fra dag én, sier beboer Unni Sunnanå til Dagens Næringsliv.

Takstmann Robert Kopperud er engasjert av fortvilte beboere som overtok leilighetene i mars i år. Han har vært med på 50 befaringer i Rolfsbukta og er nå innleid av sameiet, som består av åtte luksusblokker.

Kaos

- Det er helt kaos. På de fleste leilighetene har det vært rundt 70 feil og mangler. Ved overtagelse hadde flere av leilighetene fått enda flere feil, ikke færre, sier Kopperud som kjenner til flere enn 20 vannlekkasjer siden mars.

Og feilene stopper igjen der. Ifølge ham er også gulvene skjeve på badene og de er ikke laget innenfor våtromsnormen.

Utbygger Peab beklager alle feilene og lover at alle skal bli fornøyde til slutt.

- Vi forsøker på ingen måte å benekte at det har vært feil på leilighetene vi har overlevert i Rolfsbukta. Vi beklager sterkt at enkelte kjøpere ikke har fått det produktet de forventet, sier fungerende kommunikasjonssjef Tor Ole Steinland i Peab til Dagens Næringsliv.

Les flere saker hos E24

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Store vannskader i Fornebu-leiligheter

  2. Fikk penger for å tie om byggefeil

  3. Tapte 2 mill. på Fornebu-leilighet

  4. – DNB fører boligkjøperne bak lyset

  5. Har du planer om å selge en bolig med ukjente feil og mangler?