Hyttetur i siste liten?: Her er det fortsatt ledig i vinterferien

Det er fortsatt gode muligheter for å leie rimelige og gode hytter i fjellheimen i vinterferien.

Noe for enhver: Enten du ønsker hytteluksus til 35.000 kroner for en uke ved alpinbakken i Trysil, eller mer moderat standard i Sirdal, er det mye ledig i fjellet i vinterferien.
Publisert: Publisert:

Snart vinterferie. Vinterferien starter førstkommende helg for de fleste fylker. Enkelte fylker venter til uke 9. Langtidsvarselet nå tyder på godt vintervær.

Det er mange ledige hytter til leie i den norske fjellheimen, så selv om du ikke har lagt planer for vinterferien, er det ennå ikke for sent.

Alle prisklasser. På Finn.no ligger det for øyeblikket 354 hytter til leie, når vi søker på ordet «vinterferie». Disse finnes i alle prisklasser som denne hytta i Nesbyen som leies ut for 700 kroner for en uke, til hytteluksus i Trysilfjellet for 35.000 kroner for en uke.

Den gode kapasiteten bekreftes også av Novasol, Europas største feriehusutleier.

De har for øyeblikket ledige hytter blant annet i Trysil, Hemsedal, Gålå, Lifjell og Valdres i vinterferien, samt enkelte steder i Hordaland.

– Vi har flere ledige hytter. Hos oss har vi ukesleie, og prisene varierer. En familie på fire må gjerne ut med 4500 kroner og oppover for én uke, sier Pia Buen, salg- og markedsdirektør i Novasol.

Les også:Utleie av hytta – slik skattelegges det

Ifølge Terje Berge, kommersiell direktør i Finn reise, er det noe som er leid ut, men fremdeles er det mye forskjellig å velge mellom:

Enkel hyttekos i flott turterreng i Nesbyen leies ut for 700 kroner i vinterferien.

– Det finnes noe for enhver smak og lommebok. Du betaler for beliggenhet og standard. Hvis du er villig til å kjøre til alpinbakken og du klarer deg med en hytte uten alt av moderne fasiliteter, blir prisen gjerne deretter, sier han.

Hvor er fjellhyttene dyrest å kjøpe? Les:Her steg hytteprisene 18 prosent i fjor

Statseide hytter - få fjellet for deg selv. I tillegg til privat utleie, har Statskog rundt 90 hytter rundt i landet som leies ut på døgnbasis - i tillegg til åremålshytter.

De fleste av disse har enkel standard, og ligger stort sett litt unna allfarvei, men til gjengjeld får du tilgang til «urørt natur» til cirka 400 kroner natten. Hyttene til Statskog leies ut gjennom Inatur.no.

Les også:Slik unngår du frosne vannrør

For den kresne: Denne hytta på toppen av Trysilfjellet har blant annet ski in/ski out, 7 soverom, tre bad, to badstuer og steamdusj. Pris: 35.000 kroner for vinterferieuken.

Vinteraktiviteter for store og små. Vi glemmer heller ikke Turistforeningens 480 hytter. På de ubetjente og selvbetjente hyttene trenger du ikke engang å bestille plass på forhånd.

Der avvises ingen, selv om du risikerer å måtte sove trangt. Skal du imidlertid overnatte to eller flere netter på en betjent hytte, bør du ringe og bestille plass.

Et opphold på en av turistforeningens hytter koster fra 100–200 kroner for overnatting på ubetjent hytte, til rundt 700 kroner for full pensjon på betjente hytter.

Les også:Tryggere hytteleie i vinter

I vinterferieukene (uke 8 og 9) har mange av hyttene aktiviteter fra morgen til kveld.

– Flere lokalforeninger har god erfaring med å lage egne vinterferieopplegg til barnefamiliene. Praksisen varierer fra sted til sted. På de betjente hyttene er det ofte aktivitetsleder.

Turistforeningen har aktiviteter for store og små mange steder i landet i vinterferien. Her fra Lageråkvisla.

På de selvbetjente hyttene er man felles om å lage mat og lage opplegg for dagen. Vi får tilbakemeldinger på at begge dele fungerer svært godt, forteller Kristin Oftedal Vinje, ansvarlig for Barnas Turlag i Den norske turistforening (DNT) i en pressemelding.

Les mer om Turistforeningens hytter og tilbud her og på UT.no.

Det er rundt 450.000 fritidsboliger i Norge, ifølge tall fra SSB.

Les også:Styr unna leiefellene i utlandet

Følg Dine Penger på Facebook.no

Publisert:

Her kan du lese mer om