Meglerutfordrer har solgt boliger for 500 mill.: – Konseptet fungerer

Etter oppsving i oppdragene har meglerutfordreren Propr nå solgt boliger for en halv milliard kroner. Det kan ta tid før det blir god business.

– JEG ER VELDIG FORNØYD: Daglig leder Kjetil Eriksson i Propr satser på kraftig vekst fremover – men varsler at det ta tid før de begynner å tjene penger.
Publisert: Publisert:

– Konseptet fungerer, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson til E24.

Meglergjengen bak konseptet som har fått bransjekolleger til å se rødt, la tirsdag frem et resultat som tyder på at stadig flere boligselgere overtales til å skrote megleren – uten at det på noen måte er blitt god butikk enda.

Propr dro inn 830.940 kroner i salgsinntekter i første kvartal, like over totalomsetningen for hele fjoråret.

Enn så lenge er bunnlinjen blodrød: 7,6 millioner i samlede driftskostnader gir et underskudd på 6,78 millioner i første kvartal, etter et negativt resultat på nær tolv millioner i 2016.

– Dette tar tid

– Vi har bygget selskapet fra scratch. Det tar tid, og det koster penger. Men vi sikter oss inn på sterk vekst, sier Eriksson.

Les også

Propr: 9.400 har prøvd oss. Fasit: 65 boliger for salg

Inntil da gleder han seg over en milepæl: Med første kvartal unnagjort har de nå omsatt boliger for en halv milliard kroner, og passert 300 signerte oppdrag, opplyser Eriksson.

– Er du fornøyd med det?

– Jeg er veldig fornøyd med det, ja. Vi har hatt en god vekst fra i fjor. Men dette tar tid, og det vil fortsette å ta tid. I Norge er det innarbeidet at man bruker megler når man selger boligen. Det er en oppfatning som ikke blir endret over natten, sier han.

Provokasjoner

Propr har flere ganger utfordret oppfatningen med medieutspill og TV-reklamer som har satt sinnene i kok.

– Uredelig og useriøse, tordnet Aktiv-megler Thomas Wahl etter reklamefilmen som portretterer eiendomsmeglere som overbetalte luksusdyr som bader i provisjon fra sine salgsoppdrag.

Imens har Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) gått til kamp mot tjenesten og forsøkt å få den stanset av Finanstilsynet.

Les også

Finanstilsynet vil ikke stanse «kvasi-eiendomsmegling»

NEF-direktør har beskyldt Propr for å være «kvasi-eiendomsmegling» som svekker forbrukervernet, og har sagt til E24 at han «blir bekymret hvis våre dyktige meglere begynner med lettvinte nettløsninger for å tjene mer penger».

Selv har Propr kalt det et «syltynt» forsøk på å stanse dem.

Varsler reklame-opptrapping

– Vi har prøvd å avdekke en halvskjult hemmelighet om at det å selge boligen selv, ikke er så vanskelig, sier Propr-sjef Erikssen om profileringen.

Han varsler at de skal trappe opp markedsføringen fremover.

Med millioner i underskudd gjelder det dog å holde kostnadene under kontroll. Erikssen ønsker ikke å spekulere i når de omsider kan havne i pluss.

– Vi har ikke satt noen dato for når vi skal tjene penger, men vet at det skal ta tid. Vi har en god teknologi, et veldig godt team, sterke partnere og en god aksjonærbase. Vi har så vidt startet, og alt ligger til rette for å bygge Propr.no videre. Vi skal levere underveis, og ikke bruke mer penger enn vi mener er fornuftig, sier han.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om