Disse ukene er det billigst å reise på skiferie

Så mye kan du spare på å legge skiferien utenfor høysesesong. 

VINTERFERIE: Det er gjerne fullt på Rauland skisenter under vinterferie og påskeferie. Reiser man i lavsesong, slipper man både heiskø, stive priser og folksomme skibakker.
Publisert:

Påsken går mot slutten, men det er ennå tre uker igjen av vintersesongen hos landets skidestinasjoner.

Hvis man synes prisene er for stive for skiferie i vinter- og påskeferie, er det mange kroner å spare på å reise i lavsesong.

– Det er vinterferieukene, nyttår og påske som er dyrest. Det går på tilbud og etterspørsel, sier bookingsjef for Hafjell og Kvitfjell, Kristin Sønstelie, til E24.

Lavsesong hos skidestinasjonene er forsesong, altså ukene før jul, uke 1 til 4, vinterferie, og påske, samt den påfølgende uken dersom vinterdestinasjonen har mye trafikk fra svenskene, som gjerne tar påskeferie uken etter nordmenn.

Les også

Rekorder i påskefjellet: – All time high i skibakkene

Torben Andersen, turistsjef for Rauland.

Under halv pris

Turistsjef Torben Andersen i Rauland, Telemarks største vinterdestinasjon, forteller man betaler godt under halv pris i lavsesong i bokostnader, i forhold til høysesong.

– Det er mye. Hvis man for eksempel ferierer del to av påsken (onsdag til søndag), koster det 10.000 kroner for en hytte til fire personer. Hvis de booker i forsesongen eller etter påske, kan man få langweekend torsdag til søndag, med bosted, tredagers heiskort og mat til 2.000 kroner per person, sier han.

Kommunikasjonsansvarlig Christian Bråtebekken for Hafjell og Kvitefjell forteller at det nærmest blir hostellpriser de første ukene i januar, og i uke 14 og 15.

Bookingansvarlig Hafjell, Kristin Sønstelie.

– Faktisk er snøen vel så god da. I uke 14 og 15 kan man sove på Gudbrandsdal for 545 kroner per natt, inkludert frokost. Da har man i tillegg bakken for seg selv. Hvis man synes det er for dyrt i påsken, er det et veldig smart tips, sier han til E24.

Billigst på nyåret

I Trysil koster en hytte på 50 kvadratmeter med seks sengeplasser fra 12.349 i påskeukens siste fire dager, mens en langweekend fra 14. til 17. april koster fra 4.899 kroner i tilsvarende hytte, inkludert rengjøring, ifølge Booktrysilonline

I de første ukene i januar er det enda mer å spare. Reiser man i uke 1 i 2017, koster den samme hytta 4.449 kroner for syv dager.

– De fire første ukene i det nye året er alltid svært rimelig, forteller daglig leder Jan Terje Ås til E24.

Les også

8 av 10 velger norsk påskeferie

Bestiller tidligere enn før

Daglig leder i Booktrysilonline, Jan Terje Ås.

Er man derimot interessert i å punge ut for å reise i høysesong, bør man være tidlig ute.

Hvert år er det kun avbestillinger som er ledig i siste liten.

– Allerede nå er det stor etterspørsel til nyttår og påske neste år, så man bør være tidlig ute, sier Sønstelie fra Hafjell.

– Når det gjelder det norske markedet, ser vi en sterk trend med nordmenn som booker skiferien på et tidligere tidspunkt enn de gjorde før. Spesielt denne påsken var nordmenn veldig tidlig ute, sier pressesjef i Skistar, Linda Morell.

Bestiller finere hytter

Det er de store hyttene, som kan romme storfamilier og større vennegjenger, som går først. Sønstelie merker at nordmenn er blitt mer kresen på hyttestandarden.

– Vi merker større etterspørsel etter store, fine og frittstående hytter, med høy standard.

Les også

Booke sommerferie? Gjør et kupp i Brasil

Les også

Norwegian og Widerøe skrur opp prisene

Les også

Kanariøyene mindre populære blant nordmenn

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om