Meglere om norske storbyer: Disse boligstrøkene er på vei opp

«Trondheims Dubai» og «det neste Grünerløkka». Sjekk bydelene som ifølge eiendomsmeglere er hetest akkurat nå i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

ER DETTE DET NESTE HOTTE? Bydel øst i Stavanger, Solheimsviken i Bergen, Tøyen i Oslo og Grilstad Marina i Trondheim.
 • Tuva Bønke Grønning
 • Karl Wig
Publisert:

De siste årene har boligprisene i områder som tradisjonelt har vært lite populære i storbyene, steget betydelig.

På Tøyen i Oslo er stadig flere unge par med barn på boligjakt, og i Solheimviken i Bergen har et gammelt industriområde blomstret opp som et attraktivt boligområde.

Dette er meglernes beste tips for boligområder på vei opp:

 • Bergen: Solheimsviken
 • Oslo: Tøyen
 • Stavanger: Bydel øst
 • Trondheim: Grilstad Marina

Se mer om de enkelte områdene lenger ned

Tøyenløft

Andreas Alvenes, avdelingsleder ved Eiendomsmegler1 i Gamle Oslo

– For 10–12 år siden var Tøyen et navn som klang dårlig rent prismessig, det ble forbundet med gjenger og vold. I dag har dette endret seg og Tøyen har blitt et av byens mest populære områder, sier Knut Rickoff Christensen hos Eie Eiendomsmegling til E24.

– Vi har sagt det siste året at Tøyen kan bli «det nye Grünerløkka», sier Andreas Alvenes, avdelingsleder ved Eiendomsmegler 1 i Gamle Oslo.

Han viser blant annet til nyetableringer i næringslivet:

- I Schweigaards gate kryper kaffebarkjeden Stockfleths og andre stadig lenger og lenger opp, og vi ser at det er en sterk kjøpegruppe på visningene i området, sier Alvenes.

Les også

Nordmenn pusser opp for titusener, men får prissjokk når taket må byttes

Flere faktorer

Ifølge boligprisstatistikken fra oktober må du nå ut med 51.235 kroner per kvadratmeter når du skal kjøpe bolig i Gamle Oslo.

Selv om dyre boliger i nye Bjørvika muligens trekker dette snittet opp noe, er kvadratmeterprisen på Tøyen og i andre deler av Gamle Oslo også på vei oppover.

På finn.no ligger den gjennomsnittlige prisantydningen på en bolig i bydelen nå på 54.600 kroner.

Alvenes tror oslofolket er veldig bevisste på den positive utviklingen bydelen er i. Han trekker frem at en rekke gamle bygårder nå pusses opp, og at både utbyggingen i Bjørvika og Tøyensatsingen har hatt en positiv effekt på Tøyen.

Christensen peker på avhending av en del kommunale boliger, bygging av barnebibliotek, parker og generell opprusting av området.

FESTIVAL: I sommer ble Øyafestivalen arrangert i Tøyenparken i Oslo. Flere meglere tror Tøyen har potensiale til å bli det de kaller det "nye Grünerløkka".

Solheimsviken i Bergen

I Bergen er det heller ikke bare i de tradisjonelt populære områdene at boligmarkedet er hett.

Flere områder som tidligere ble sett på som « slitne og lugubre» har de siste årene fått nytt liv.

Dag Jonny Johannessen, daglig leder ved DNB Eiendom i Bergen, trekker frem deler av Solheimsviken som et eksempel på dette.

– Den delen av Solheimsviken som går mot Damgårdssundet, var tidligere basert på tyngre industri. Nå er driften lagt ned, gamle bygg er revet og erstattet med moderne bygg, sier Johannessen.

Han peker også på at det er vedtatt at det skal bygges en gangbro over mot Bergen sentrum, noe som også gjør området mer sentralt. Denne broen trekker også Eivind Kalve, daglig leder ved Eie i Bergen, frem.

Les også

Forbrukerrådet jubler over takst-endring: - Hver dag selges millionverdier basert på forbehold og hintIfølge Kalve er to områder han ser for seg vil ha en vekst godt over gjennomsnittet i tiden fremover.

Ett av disse er Damsgårdssiden med Laksevåg, Gyldenpris, Solheimslien og Solheimsviken.

Eivind Kalve, daglig leder ved Eie i Bergen

– Dette er et område som generelt sett har ligget lavere enn tilsvarende sentrumsnære områder, men som de siste årene har hatt en eksplosiv byggeaktivitet, med en rekke flotte leilighets- og næringsbygg, sier han.

De siste 12 månedene har boligprisene i Bergen steget med 6,9 prosent, og i snitt måtte du i oktober ut med 38.418 kroner per kvadratmeter.

Høyest er prisene i Bergenhus og Årstad hvor du må ut med 45.882 kroner per kvadratmeter, mens du i Fyllingsdalen og Laksevåg må ut med 32.689 kroner.

ENDRES: Flere megler peker på den delen av Solheimsviken som går mot Damgårdssundet som et område som har blitt stadig mer populært og som meglerne tror vil vokse i tiden fremover. Det bygges mye nye boliger i området.

«Trondheims Dubai»

I Norges tredje største by skjer det ting om dagen.

På østsiden har utbyggere skapt en helt ny bydel ved sjøen – og i sjøen. Ved å bruke fyllmasse blant annet fra tunneler, har de klart å snekre sammen en kunstig øy i vannet.

– Det er Trondheims Dubai, og kanskje den mest spektakulære boligsatsingen vi hittil har sett i byen vår, sier daglig leder Martin Sellgren i Aktiv Eiendomsmegling Trondheim til E24.

Den nye bydelen heter Grillstad Marina. Mange byggetrinn er ferdige, men mye arbeid gjenstår. Aktiv har ikke selv solgt boliger der, men Sellgren tror det blir en hit.

– Den maritime kontakten med sjøen iblandet spektakulær arkitektur skaper miljø og status. I Trondheim har vi sett et godt marked for nye prosjekter i flere år, og jeg tror slike som Grillstad marina er vinnerne fremover, sier Sellgren.

Les også

Slik gikk Martine (23) frem for å kuppe bolig før visningKun for gamle rikinger?

Men ikke alle er enige i at marinaen blir en hit.

– Det er for tidlig å si, spør du meg, sier Hans Christian Espenes i Privatmegleren Trondheim.

– Det er en spennende ny bydel ved sjøen, en potensiell «up-and-coming»-plass. Men det gjenstår å se om det blir en innetier – eller om den ligger litt for langt ut ifra sentrum til å virkelig slå an.

– Og hvis leilighetene kun kjøpes av godt voksne rikinger, kan det også kneble statusfaktoren for andre kjøpegrupper, tror Espenes.

Selv mener han boligmarkedet i Trondheim er veldig «satt» og ser ingen store skifter i hvilke områder som er hottest fremover.

– Jeg holder en knapp på Øvre og Nedre Singsaker, Tyholt, Kuhaugen og Kristianstens festning i øst, og området rundt Sverresborg i vest. Dette er sentrumsnære, populære områder med ekstremt høyt pristrøkk i dag, og med et lite antall boliger tror jeg ikke det endrer seg fremover, sier megleren.

For tiden ligger det drøyt 1000 Trondheims-boliger ute for salg på Finn. I snitt må du betale 36.831 kroner per kvadratmeter – en økning på seks prosent fra samme tid i fjor.

Les også

Boligprisene steg 0,9 prosent i oktober

Stavanger øst

Stavanger er en av byene som de siste månedene har havnet nederst på boligprisstatistikken. Sammen med Sandnes, er byen det stedet hvor prisene har sunket mest.

- SKILLER SEG UT: Stavanger-megler Jan Georg Byberg tror det blir mer populært å bo på byens østsiden fremover.

I oktober var likevel kvadratmeterprisen i Stavanger 40.899 kroner.

Byen er ikke delt opp i områder i Eiendom Norges statistikk, og Jan Georg Byberg, daglig leder ved Eiendomsmegler 1 i Stavanger, sier det ikke er store forskjeller i kvadratmeterprisen rundt om i byen.

Han trekker likevel frem østre del som et område hvor det har skjedd mye.

– Det har vært en bevisst omlegging fra industri til boligutbygging der de siste ti årene, noe som har hatt ringvirkninger på områdene rundt. Det har dukket opp en del kafeer og annet som gjør dette til en levende og attraktiv bydel, sier han.

Han mener politikerne og utbyggerne har vært smarte ettersom de har bygget både små og store leiligheter, og familieboliger med hage i området. Det meste som selges i området er nybygg og har derfor en noe høyere kvadratmeterpris enn brukte boliger.

Les også:

«Boligen er solgt. Visning avlyst»Stor forskjell mellom topp og bunn blant meglernePublisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Eiendom

Flere artikler

 1. Tøyen-leilighet steg 1,1 million på to år

 2. Oslo øst øker mest

 3. Satte ny rekord: Løkka-leilighet til 131.594 per kvadrat!

 4. Sindre (34) eide denne leiligheten i ett år – økte én million i pris

 5. Priset Oslo-leilighet 30 prosent under bydelens gjennomsnitt