Oppussingsobjekt på Lille Tøyen gikk for 1,36 mill. over takst

– Du får ikke igjen de pengene om du så kler leiligheten med gull, så kjøper må virkelig ønske å bo der, sier boligekspert.

HAGEBY: Boligen i Lille Tøyen Hageby har direkte utgang til to hageparseller. Megler Rune Røer Andersson tror hagemuligheten var én av faktorene som vekket interessen hos kjøperne.

Eie Eiendomsmegling
  • Astrid Dalen
Publisert: Publisert:

I deler av Oslo er det et ellevilt boligmarked, og E24 har flere ganger skrevet om leiligheter som går skyhøyt over takst – spesielt i bydelene i Oslo sentrum øst.

Denne gangen er det en leilighet i Lille Tøyen Hageby som har fått kjøperne til å bla opp solid over takst. Nærmere bestemt en leilighet på 137 kvm over fire plan, som av megler blir beskrevet som et oppussingsobjekt.

Takst og prisantydning ble satt til seks millioner, men den som vant budrunden må punge ut med hele 7,36 millioner kroner for boligen.

Les også

Megler advarte mot å gå inn i huset – gikk 1,1 million over takst før visning

Rune Røer Andersson, eiendomsmegler i Eie Eiendom

Eie Eiendomsmegling

Koster 2–3 mill. å pusse opp

– Flere av visningsdeltagerne har innhentet anbud på oppussingsarbeidene som må gjøres, og har fått anslått kostnaden fra over to millioner til tre millioner, forteller megler Rune Røer Andersson, eiendomsmegler i Eie Majorstuen.

Kun lettere overflateoppussing, som maling av vegger, er gjort i leiligheten de siste årene. Badet er, ifølge megler, «utgått på dato» for mange år siden. Kjeller må ansees som en råkjeller, og andre etasje og loft skal ikke ha blitt brukt de siste åtte årene.

Likevel kom det altså over 80 personer på visning, og prisen bikket over millionen over takst.

Les også

Eiendomsmegler: – Jeg tror vi er all time high

– Økt interesse for oppussingsobjekter

– Jeg tror at det å bo i en hageby er veldig in for tiden. I tillegg har akkurat dette objektet en veldig god intern beliggenhet i borettslaget, forklarer megler Andersson interessen og kjøpesummen med.

Han forteller også at han har merket en økt interesse for oppussingsobjekter.

– Noen tenker at det er fint fordi man da kan få boligen etter sin egen smak. Mens andre nok tenker at de skal få det litt billigere, nettopp fordi det er et oppussingsobjekt, legger Andersson til.

MED POTENSIAL: Det er noen år siden badet i kjelleren hadde sin storhetstid.

Eie Eiendomsmegling

– Får ikke igjen pengene

Bjørn Erik Øye, partner i Prognosesenteret.

Det finnes en del profesjonelle der ute som kjøper oppussingsobjekter, for å så pusse dem opp og selge dem med fortjeneste etter kort tid, forteller partner i Prognosesenteret, Bjørn Erik Øye.

– Men her er det ikke snakk om en spekulant. Du får ikke igjen de pengene om du så kler boligen med gull, så kjøper må virkelig ønske å bo der.

Han mener at kjøper kan ha vært villig til å betale så mye for boligen på grunn av den svært gode beliggenheten, i tillegg til at det er snakk om et litt spesielt objekt.

Les også

Leiligheter «flytter» nabolag i annonsene: – Noen meter i «riktig» retning kan utgjøre flere hundre tusen kroner

– Overvurderer snekkerferdigheter

På generell basis mener Øye at nordmenn har litt lett for å overvurdere egne snekkerferdigheter, når de går til innkjøp av et oppussingsobjekt.

– De undervurderer også hva det faktisk koster å pusse opp, sier Øye.

Han forteller at Prognosesenteret opererer med tall som viser at nordmenn kommer til å pusse opp for 68 milliarder kroner i år. Og vi bruker i snitt 120.000 kroner på å pusse opp når vi flytter til ny bolig.

En undersøkelse Krogsveen presenterte i sommer viste også at nordmenn er ivrige etter å kjøpe oppussingsobjekter. Én av fem, eller 20 prosent, er villige til å kjøpe en bolig som trenger totalrehabilitering, mens 84 prosent er villig til å kjøpe en bolig som trenger overflateoppussing.

Les også

Beate og Berit totalrehabiliterte tomannsbolig fra 1950

– Mest verktøy i Europa

– Altfor mange gjør arbeidet selv. Kun 15 prosent setter bort alt arbeidet, og dette tallet øker veldig sakte, forteller Øye.

– Kan dette ha noe å gjøre med høye håndverkerkostnader i Norge?

– Kostnadsnivået i Norge er høyt, men relativt sett mot inntekten er det ikke verre enn andre steder, sier Øye, og legger til:

– Nordmenn peker seg imidlertid ut på en annen måte, og det er at vi er det folket i Europa som har mest verktøy. Og har du en drill, så må du jo nesten bruke den.

Les også

En av fem pusser opp nykjøpt bolig for over 500.000

Les også

– Noen meter i «riktig» retning kan utgjøre flere hundre tusen kroner

Les også

Megler advarte mot å gå inn i huset – gikk 1,1 million over takst før visning

Les også

18 kvadrat solgt for 2,6 millioner

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Toromsleilighet i Ullevål Hageby solgt for 7,55 millioner

  2. Kjøpte for 6 millioner – pusset opp og solgte for 9,25

  3. Toroms-leilighet gikk 2,5 millioner over prisantydning

  4. Annonsørinnhold

  5. Verdien på rekkehus økte med 1,1 millioner på knappe tre måneder

  6. Sommerhett boligmarked: Meglere melder om kuppeboom