«Fjellet»: Tidligere verdsatt til 1 milliard, solgt for 100.000

Den 635 mål store eiendommen på toppen av Beverly Hills har fått kallenavnet «Fjellet». Tomten var tidligere verdsatt til 1 milliard dollar, men ble solgt på tvangsauksjon til bare 100.000 dollar. 

SLÅENDE UTSIKT: Tomten har utsikt over Los Angeles, Orange County, Catalina Island og Santa Monica på dager med blå himmel.

Foto: Matthew Momberger
 • Hanna Ghaderi
Publisert:

Etter å ha ligget på markedet i årevis har endelig eiendommen blitt solgt.

Tomten er på størrelse med en liten by, og er stor nok til å få plass til hele Disneyland, nesten ganger to.

Den ble opprinnelig oppført for en milliard dollar, men ble i februar saget ned til 650 millioner dollar, skriver The Wall Street Journal.

Likevel ble eiendommen solgt for bare 100.000 dollar til långiveren, Mark Hughes Trust.

Rettsdokumenter avisen har fått tilgang til viser at det er gjeld på over 200 millioner dollar tilknyttet tomten, blant annet på grunn av utløpte gebyrer og renter.

– Det var ingen andre som dukket opp på auksjonen, ettersom de måtte ha betalt gjelden, sa advokaten Ronald Richards, som representerer en av de tidligere eierne til avisen.

Satte rekord

Selv om dyre eiendommer ikke kommer som noen overraskelse på den berømte 90210-postkoden, satte likevel den opprinnelige prisen rekord for Los Angeles' dyreste notering noensinne, ifølge Los Angeles Times.

Ingen i verden er offentlig kjent for å ha betalt så mye for personlig eiendom, skriver avisen videre.

Selv med prisavslaget på 350 millioner dollar var eiendommen fremdeles den dyreste oppføringen i Los Angeles County.

Milliardærinteressenter

– En sannsynlig kjøper av denne eiendommen er en person som ønsker å bygge et eget kompleks, sa Aaron Kirman fra Pacific Union i den originale pressemeldingen.

Les også

Stokke-arving selger villaeiendom i Oslo for over 60 millioner

– Det er 2.800 milliardærer i verden, og vi innser at det er omkring 100 av dem som kan og ønsker å kjøpe eiendommen.

Det har allerede blitt brukt millioner av dollar på å utvikle landskapet på tomten. Det er lagt til en skulpturpark, landskapsbelysning og en strømgenerator som er stor nok til å gi strøm til nærmere 300.000 kvadratmeter med bygninger i tilfelle strømbrudd.

Stjernespekket historie

«Fjellet» har en spennende historie, og har vært innom mange kjente og velstående eiere. Ifølge Los Angeles Times var den en gang eid av den iransk prinsessen Shams Pahlavi, deretter talkshow-verten og TV-produsenten Merv Griffin før den ble solgt til den avdøde Herbalife-grunnleggeren Mark Hughes. Likevel bygget aldri eierne noe på tomten.

Eiendommen har hoppet rundt i flere tiår, med forskjellige potensielle avtaler som aldri har gått gjennom. Kilder som var kjent med tilbudene fortalte at Tom Cruise satte inn et depositum for eiendommen på midten av 2000-tallet.

I nyere tid så administrerende direktør i Amazon, Jeff Bezos ut til å investere i eiendommen, men fant den overpriset og valgte å ikke gjennomføre.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Bolig
 2. Los Angeles

Flere artikler

 1. Skulle bli Trondheims dyreste - solgt 6 mill. under prisantydning

 2. Villa til salgs på Slemdal for 80 millioner kroner

 3. Betalt innhold

  Tidligere skipsreder selger luksusvilla til 59 millioner

 4. Annonsørinnhold

 5. Britisk mangemilliardær kjøper Singapores dyreste leilighet for 470 mill. kroner

 6. Hedgefondforvalter skal ha solgt tidenes dyreste bolig