Rekkehus solgt for 2,25 mill. over takst

Selv om takstmannen aldri har satt taksten dyrere for rekkehus i Østre Sollien, var han milevis unna bergensernes kjøpsvilje.

PRISREKORD I ØSTRE SOLLIEN: Rekkehuset i Bergen er et område som har hatt enorm prisvekst det siste året, ifølge eiendomsmegler Petter Krantz.

 • Sophie Lorch-Falch
Publisert:

Attraktive boliger på markedet går sjokkerende høyt under «vårslippet», og én av selgerne som virkelig fikk bakoversveis denne uken er selgeren av et rekkehus i Østre Sollien i Bergen.

Rekkehuset på 141 kvadratmeter lå ute med en prisantydning tilsvarende taksten på 4.550.000 kroner. Imidlertid var taksten milevis unna hva budgiverne mente boligen var verd.

Les også

Dette loftet ble solgt for 112.000 kvadratmeteren

Bud én million over takst ville gitt de fleste vondt i magen, men tre budgivere var hakk i hæl på hverandre, helt til det siste budet på 2.250.000 kroner over takst tikket inn.

Det var BA som først omtalte braksalget.

– Prisene har eksplodert

Da ble det tyst fra de andre budgiverne, og eieren satt igjen med rene lottogevinsten i forhold til det han trodde boligen ville gå for.

– Dette var langt over alle hadde forventet i forkant av salget. Selgeren var sjokkert over hvor høyt budene gikk, forteller eiendomsmegler hos Kaland & Partners i Bergen, Petter Krantz, til E24.

– Jeg har vært med på mange budrunder tidligere, men aldri sett bud så høyt over takst. Vi hadde over hundre interessenter, så det var en ekstrem interesse for dette huset.

Han mener områdets voksende popularitet forklarer hvorfor budrunden gikk over stokk og stein.

– Prisene har eksplodert i Øvre Sollien de siste året. For et halvt år siden hadde vi prisrekorder på 4.550.000 kroner – rett bak dette rekkehuset, sier Bergen-megleren.

Rekkehus med hageflekk er gjenstand for heftige budrunder i Bergen. Et rekkehus i ytre Sandviken, solgt av megler Siv Bente Hansen, gikk for 1,3 millioner over takst onsdag.

Les også

- Prisrekord: 23 kvadrat stor ettroms gikk for 2,15 millioner

(Saken fortsetter under bildet.)

PANORAMAUTSIKT: Megleren la vekt på utsikten og de gode solforholdene i annonsen.

Bommet på taksten

- Hvordan har takstmannen klart å bomme på taksten med flere millioner i forhold til det markedet var villig å punge ut?

– Den taksten her er den høyeste taksten som er satt noensinne i området for slike boliger. Den er 400.000 kroner enn den nest høyeste taksten. Det er helt umulig å forutsi prisen når det er så mange interessenter som er på jakt. En av dem hadde vært på jakt i 3 år etter et rekkehus i dette området, sier Krantz.

– Det handler om hva som er av personlig interesse. Selgeren og jeg diskuterte om vi skulle sette prisen opp til 4,9 millioner ut ifra en forventning om at rekkehuset ville gå over takst. Men alle meglerne i Bergen er enig om å sette samme pris som takst, så fem minutter før annonsen ble lagt ut bestemte vi oss for det.

Les også

Disse ekspertene tror ikke på DNBs boligpris-spådom

- Hvis takstmannen hadde gitt samme takst på et tilsvarende rekkehus rett ved siden av i dag, hvordan hadde du reagert da?

– Hadde taksten igjen blitt satt på 4,5 millioner ville jeg diskutert om taksten er riktig.

(Saken fortsetter under bildet.)

SKJERMET FRA NABOENE: Rekkehuset har uteområdet med stor tomt og lite sjenerende innsyn.

Opp mot fem millioner over takst

15 måneder på rad har boligprisveksten vært positiv i landet, og de heteste objektene var det enorm rift om denne uken:

 • Tirsdag ble en leilighet på 23 kvadratmeter solgt til den nette sum av 2.195.000 kroner, 345.000 kroner over prisantydning, på Fredensborg i Oslo. Det tilsvarer en kvadratmeterpris på 95.435 kroner – ny norsk rekord for en ettroms, ifølge megleren Marita Friis Stensland.
 • Torsdag ble en loftsleilighet på Uranienborg på 41 kvadratmeter solgt for 4,6 millioner kroner. - det tilsvarer 114.000 kroner kvadratmeteren.
 • Denne uken ble også en Oslo-leilighet ved Frognerparken solgt 2 millioner over takst. Prisen endte på 10.250.000 kroner etter åtte budgivere presset prisen opp, ifølge Aftenposten.
 • Drøyest gikk salget av et totalrenoveringsobjekt i Midtåsen 11 på Nordstrand i Oslo. Torsdag endte budrunden nesten fem millioner over takst, på 14,85 millioner kroner, ifølge Hegnar.no.
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Eiendom

Flere artikler

 1. Boliger selges millioner over takst: Varsler nye lokkepris-kontroller

 2. Nei, alt går ikke over takst i boligmarkedet!

 3. Her prises en leilighet 510.000 kroner under takst

 4. Toromsleilighet i Ullevål Hageby solgt for 7,55 millioner

 5. Tøyen-bolig solgt for én mill. over takst før fellesvisning